Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι τρώνε αλλά δεν παχαίνουν ποτέ

Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι τρώνε αλλά δεν παχαίνουν ποτέ

Τι έδειξε η έρευνα...

Σίγουρα έχεις στον κοινωνικό σου περίγυρο κάποιον που να τρώει και να μην παχαίνει. Και μιλάμε για κάποιον που τρώει περισσότερο από εσένα. Θα έχεις αναρωτηθεί πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Κι όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Αυτό αποδεικνύει και μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cell. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια γονιδιακή βάση δεδομένων με στοιχεία περισσότερων από 47.000 ανθρώπων στην Εσθονία. Σκοπός ήταν να εντοπίσουν ένα γονίδιο που συνδέεται με το αδυνάτισμα και το οποίο ενδεχομένως να παίζει κάποιο ρόλο στην αντίσταση στην αύξηση του βάρους σε αυτούς τους μεταβολικά υγιείς, αδύνατους ανθρώπους.

«Αυτά τα άτομα αποτελούν το 1% του πληθυσμού», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας, Josef Penninger, καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο British Columbia.

Το αποτέλεσμα των ερευνών έδειξαν ότι υπήρχαν πολλές γενετικές μεταλλάξεις στα αδύνατα άτομα που φέρουν το γονίδιο ALK. Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, λοιπόν, το γονίδιο αυτό ενδεχομένως να παίζει κάποιο ρόλο ως καινούργιο γονίδιο αδύνατης σιλουέτας που εμπλέκεται στην αντίσταση στην αύξηση του βάρους. Ωστόσο ακόμη χρειάζονται πολλές μελέτες για να επιβεβαιωθούν σε μεγάλο βαθμο αυτά τα ευρήματα.