Τα αθώα σημάδια ότι το σώμα σου πεθαίνει αφυδάτωση

Τα αθώα σημάδια ότι το σώμα σου πεθαίνει αφυδάτωση

Πού πρέπει να δώσεις σημασία

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η ζέστη χτυπάει κόκκινο και μαζί με αυτή έρχονται διάφορα σκαμπανεβάσματα στον οργανισμό μας. Η αφυδάτωση είναι μια από τις καταστάσεις που θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως ώστε να προλάβουμε κάποια εξέλιξή της.

Εκτός από το προφανές σημάδι της δίψας, υπάρχουν κι άλλα τα οποία μπορεί να φαίνονται αθώα αλλά σε προειδοποιούν για την αφυδάτωση.

Δες κάποια από αυτά...

Κούραση και νεύρα

Δεν είναι μόνο η δουλειά σου κουραστικη αλλά και η έλλειψη νερού που μπορεί να σε αποσυντονίζει. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ έδειξε ότι ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να μεταβάλει τη διάθεση κάποιου, την ενεργητικότητα και την ικανότητά του να σκέφτεται καθαρά.

Ξηροφθαλμία

Αν αθλείσαι και χάνεις πολλά υγρά μέσω του ιδρώτα, τα επίπεδα των σωματικών υγρών πέφτουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ξηροφθαλμία ή θολή όραση. Οποιοδήποτε μέρος του σώματος που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι υγρό μπορεί να αφυδατωθεί και να ερεθιστεί μετά από έντονη σωματική προσπάθεια. Η ξηροφθαλμία είναι μια ένδειξη ότι ίσως αφυδατώνεσαι.

Μυϊκές κράμπες

Εάν ασκείσαι συχνά, τα πόδια σου μπορεί να είναι κουρασμένα, αλλά επίσης οι κράμπες στα πόδια αποτελούν σοβαρό σημάδι αφυδάτωσης. Επιπλέον, η απώλεια νερού και νατρίου μπορεί επίσης να προκαλέσει σύσφιξη των μυών, που είναι διαφορετικό από τις κράμπες. Δώσε προσοχή και σε αυτό το σημάδι.