Γιατί πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε νερό με πάγο απ’ έξω

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε νερό με πάγο απ’ έξω

Τι πρέπει να προσέχουμε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που θα κάνεις όταν βγαίνεις να φας σε ένα εστιατόριο είναι να πιεις νερό που θα σου φέρουν. Ειδικά το καλοκαίρι τις περισσότερες φορές το ποτήρι που σου φέρνουν έχει μέσα παγάκια.

Επίσης συχνά δεν ζητάμε συγκεκεριμένα εμφιαλωμένο και πίνουμε το νερό της βρύσης που μας προσφέρουν ακόμη κι αν δεν πίνουμε το νερό από τη βρύση στο σπίτι μας.

Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέχουμε περισσότερο όταν παραγγέλνουμε απ' έξω και πίνουμε νερό είναι τα παγάκια. Κι αυτό γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι το e coli μπορεί να βρεθεί στις μηχανές παραγωγής πάγου, και σε ποσοστό 70% μπορεί να βρεθούν τέτοια μικρόβια πιο συχνά και από το νερό στην τουαλέτα. Αυτό αναφέρει και το ABC News.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ίσως γιατί οι τουαλέτες καθαρίζονται συχνότερα από τις μηχανές πάγου στα μαγαζιά κι όχι μόνο. Τα παγάκια σε κάποιες περιπτώσεις (ιδιαίτερα πριν τον Covid 19) έρχονται σε επαφή με τα γυμνά χέρια των σερβιτόρων που δεν χρησιμοποιούν το φτιαράκι για τον πάγο οπότε τα μικρόβια ταξιδεύουν.

Επιπλέον οι φέτεες λεμονιού που έρχονται στο νερό, είναι κατά 70% γεμάτες βακτήρια σύμφωνα με έρευνα του Journal of Environmental Health μιας και συνήθως έχουν κοπεί ώρες πριν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...