Τι ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο μπάνιο και γεμίζει μικρόβια

Τι ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο μπάνιο και γεμίζει μικρόβια

Ο σωστός τρόπος για την απόλυτη καθαριότητα στην τουαλέτα

Το μπάνιο είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη του σπιτιού σε όρους μικροβίων και η καθαριότητά του οφείλει να είναι συνεχής.

Κι ενώ τα περισσότερα είναι στην προσοχή μας, υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει συνήθως: η κουρτίνα του μπάνιου.

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο η κουρτίνα να πιάνει μούχλα στο τελείωμά της, λόγω της υγρασίας που συσσωρεύεται εκεί από τα καθημερινά ντους. Μια κατάσταση που και ενοχλητική είναι στο μάτι, αλλά και κινδύνους εγκυμονεί για την υγεία μας.

Ο καθαρισμός της κουρτίνας οφείλει να γίνεται συχνά και η λύση εδώ είναι εύκολη. Είτε είναι υφασμάτινη είτε πλαστική, τη ρίχνουμε στο πλυντήριο ρούχων με λίγο απορρυπαντικό.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, το Good Housekeeping Institute συμβουλεύει να την πλένουμε με 2-3 μεγάλες πετσέτες του μπάνιου, καθώς η τριβή τους μέσα στον κάδο λειτουργεί ευεργετικά σε όρους καθαριότητας.

Όσο για το σωστό στέγνωμά της, είτε την αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά, είτε τη βάζουμε στο στεγνωτήριο (σε χαμηλή ένταση).

Για να παραμένει μάλιστα για περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση, πρέπει να την τεντώνουμε μετά από κάθε ντους, ώστε να εξατμίζεται η υγρασία...

Παρακαλούμε περιμένετε ...