Harrod’s και ΙΚΕΑ: Δεν ψωνίζουμε, μένουμε!

Μην ετοιμάζεστε για ψώνια και ποδαρόδρομο στα δαιδαλώδη πολυκαταστήματα Harrod’s και ΙΚΕΑ, αλλά για μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής! Τα διάσημα brands έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους ότι ετοιμάζουν ξενοδοχειακές αλυσίδες και οι φανατικοί (και όχι μόνο) πελάτες τους σε όλο τον κόσμο, τα περιμένουν πώς και πώς.

Τα Harrod’s φυσικά θέλουν να συνδεθούν με την πολυτέλεια και να δημιουργήσουν luxury hotels στις πιο διάσημες μητροπόλεις του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Κουάλα Λουμπούρ. Η εταιρεία που ανήκει πλέον στην Κατάρ Holding, σκέφτεται να δώσει προτεραιότητα σε σημεία που ήδη της ανήκουν, όπως σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου και στην Κόστα Σμεράλδα της Σαρδηνίας.

Το ότι η ΙΚΕΑ θα δημιουργήσει μια «budget» ξενοδοχειακή αλυσίδα ήταν φυσικό επόμενο, αφού σε καθημερινή βάση οι υπάλληλοι των καταστημάτων της αναγκάζονται να σηκώνουν με μεγάλη προσπάθεια τους πελάτες της, οι οποίοι αρνούνται να αποχωριστούν τα αναπαυτικά κρεβάτια που είναι εκτεθειμένα στα πολυκαταστήματα της. Το αφύσικο είναι ότι φαίνεται να έχει αποφασίσει να μην επιπλώσει τα ξενοδοχεία της με δικά της έπιπλα! Αυτό διότι, όπως υποστηρίζει η ΙΚΕΑ, η αλυσίδα ξενοδοχείων της θα είναι μια ανεξάρτητη επένδυση της εταιρείας και όλη η επίπλωση θα σχεδιαστεί ειδικά από Νορβηγούς σχεδιαστές και θα έχει σκανδιναβικό στυλ. Τα πρώτα ξενοδοχεία αναμένεται να δημιουργηθούν στη Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσουν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σκανδιναβία, η Βρετανία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.