Μια νύχτα στο κάστρο

Ατμόσφαιρα εποχής, συναίσθημα βγαλμένο από παραμύθι, σκηνικό ταινίας. Η διαμονή σε ένα κάστρο γεμάτο θρύλους και ιστορίες, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ταξιδιώτη.

Σπουδαία κάστρα σε όλο τον κόσμο, λειτουργούν σήμερα ως ξενοδοχεία, δίδοντας την ευκαιρία στους καλεσμένους τους να ζήσουν κάτι μοναδικό. Η μηχανή σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr επέλεξε, βάσει δημοτικότητας, και παρουσιάζει τα πέντε κορυφαία castle hotels που υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του κάθε ταξιδιώτη και να τον κάνουν να νιώσει κυριολεκτικά, πριγκιπικά. Από την Ιταλία μέχρι και την Αγγλία, τα μεσαιωνικά κάστρα που μεταμορφώθηκαν σε ξενοδοχεία υπόσχονται «βασιλική» διαμονή.

Münchhausen, Aerzen, Γερμανία

 

Πλησιάζοντας προς το Αννόβερο θα συναντήσετε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γερμανίας. Στο κέντρο του θα βρείτε ένα μικρό κάστρο που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στο σπα του κάστρου, θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Γερμανίας, και να δοκιμάσετε τη γαλλική κουζίνα του εστιατορίου που παντρεύεται μοναδικά με τις γερμανικές γεύσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

D’Alarcòn, Cuenca, Ισπανία

Ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα κάστρα της Ισπανίας, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, βρίσκεται στην Ισπανία και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Τα δωμάτια του είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να θυμίζουν το μεσαίωνα. Όποιο δωμάτιο και να επιλέξουν οι ταξιδιώτες θα έχουν την ίδια υπέροχη θέα του ποταμού Jucar. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει μόνο τοπικές συνταγές, από ντόπια υλικά.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

De la Verie, Challans, Γαλλία

Το κάστρο - ξενοδοχείο de la Verie βρίσκεται στην πόλη Challans της Γαλλίας και θεωρείται ιστορικό μνημείο. Απλωμένο στην καρδιά ενός πάρκου έκτασης 17 εκταρίων, χαρίζει στους επισκέπτες του μοναδικές στιγμές γεμάτες πολυτέλεια και άρωμα εποχής. Στο εστιατόριο του σερβίρονται γκουρμέ σπεσιαλιτέ του διάσημου σεφ Xavier Yvernogeau.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Thornbury, Bristol, Αγγλία

Πρώην κατοικία του βασιλιά Henri VIII της Αγγλίας, το κάστρο Thornbury κατασκευάστηκε το 1511 και πλέον χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο. Η αρχιτεκτονική του καθώς και η εσωτερική του διακόσμηση είναι σύμφωνη με το κλασσικό βρετανικό στιλ και κάθε επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι έστω και για λίγο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και είναι βρετανός ευγενής. Για τους λάτρεις του κρασιού αυτό το ξενοδοχείο είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς παράγουν το δικό τους κρασί από τα αμπέλια του ξενοδοχείου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Viviani di Montegridolfo, Montegridolfo, Ιταλία

Η τοποθεσία που είναι χτισμένο είναι ιδανική καθώς οι επισκέπτες έχουν θέα μέχρι και την Αδριατική θάλασσα. Το κάστρο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο,στην πόλη Montegridolfo της Ιταλίας μέσα σε δάσος και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τις πολλές τοιχογραφίες και τα ξύλινα έπιπλα εποχής. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ίσως η πρώτη και η μοναδική επιλογή για όλους, όσοι αναζητούν ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ