Tο σπίτι που μένουν η Pamela Anderson και η Kate Moss στην Ύδρα

Δείτε το αρχοντικό που έχει κλέψει την καρδιά του Hollywood

Στην Ύδρα όταν λες το όνομα «Ραφαλιάς», συνήθως ο νους όσων έχουν επισκεφτεί τον προορισμό, πηγαίνει στο ιστορικό ομώνυμο φαρμακείο (θα μιλήσουμε σε μελλοντικό αφιέρωμα για αυτό όμως).

Εν τούτοις, εκτός του διάσημου φαρμακείου, και μάλιστα ακριβώς δίπλα του, υπάρχει το Rafalias Mansion. Το αγαπημένο κρησφύγετο διασήμων του Hollywood που το προτιμούν κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα αρχοντικά της Ύδρας, που παραμένουν θυμίζοντας την αίγλη του παρελθόντος και προκαλώντας τον θαυμασμό όσων το αντικρίσουν. To Rafalias Mansion, το αρχοντικό της οικογένειας Ραφαλιά, είναι καλά διατηρημένο και βρίσκεται σε ένα από τα πιο προσβάσιμα σημεία από το λιμάνι, στο κέντρο του νησιού. Διαθέτει τον μεγαλύτερο κήπο του νησιού, τον οποίο θα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά. Το αρχοντικό έχει χαρακτηριστεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Το μέρος αυτό κρύβει μια ιστορία αιώνων και είναι αξιοθαύμαστο το πώς έχει κατορθώσει να παντρέψει το παρελθόν με το παρόν και τις σύγχρονες ανέσεις, ιδίως από τη στιγμή που μετατράπηκε σε πολυτελή ξενώνα.

Αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για οικογένειες, ζευγάρια ή παρέες που αναζητούν κάτι παραπάνω από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μοντέλα και επιχειρηματίες του εξωτερικού το έχουν No1 στη λίστα της διαμονής τους στην Ύδρα.

Όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό, η Pamela Anderson, η Vivienne Westwood και η Kate Moss, αποτελούν μερικές από τις φαν του ιστορικού αρχοντικού όπου και διαμένουν όταν επισκέπτονται την Ύδρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com