Daios, ένα κορυφαίο ξενοδοχείο & ένα πολλά υποσχόμενο εστιατόριο

Οδηγός Θεσσαλονίκη
Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Η Θεσσαλονίκη δεν στερείται επιλογών διαμονής, κάθε άλλο. Αυτό είναι κάτι που από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στην πόλη, κάνοντας μια σύντομη έρευνα το διαπιστώνεις. Πόσα όμως καταλύματα μπορούν να θεωρηθούν μοναδικά στο είδος τους και αντίστοιχα πόσα είναι value for money; Σίγουρα όχι πολλά και σίγουρα το 5* Daios Luxury Living ανήκει σε αυτά.

Οδηγός Θεσσαλονίκη

Σε μια τοποθεσία ονειρική, επί της λεωφόρου Νίκης, μια ανάσα από τον Λευκό Πύργο σε προδιαθέτει εξαρχής από το ότι βρίσκεσαι στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Ξυπνάς βλέποντας Θερμαϊκό και απολαμβάνοντας αυτή τη θεϊκή περαντζάδα να σου λέει «καλημέρα». Με άλλα λόγια δεν θα μπορούσες να ξεκινάς τη μέρα σου καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, εδώ συναντάμε ένα boutique-υπόδειγμα. Η αρχιτεκτονική και το design του δεν θυμίζουν κανένα άλλο κατάλυμα της πόλης, ενώ πρεσβεύει το μοντερνισμό και τη minimal λογική, με το γυαλί να πρωταγωνιστεί ήδη από το εντυπωσιακό lobby. Τα 49 άνετα δωμάτια και οι ευρύχωρες σουίτες χαρακτηρίζονται από διακριτική πολυτέλεια και κομψότητα. Οι σύγχρονες παροχές και οι εξατομικευμένες υπηρεσίες –όπως για παράδειγμα το prive dining- σίγουρα πείθουν ακόμη και τους πιο δύσπιστους για το ότι θα βιώσουν μια ονειρεμένη εμπειρία διαμονής που τιμά τα 5 αστέρια. Αυτό ωστόσο που πέραν των παραπάνω είναι αξιοσημείωτο στο Daios Luxury Living είναι το άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό. Όλα λειτουργούν α-ψ-ο-γ-α. Η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Δάιου έχει κατορθώσει να συστήσει μια ομάδα, που αποτελεί τρανή απόδειξη πώς η σοβαρή δουλειά προκύπτει από σωστά team και γνώση.

Περνώντας στο κομμάτι του φαγητού, φέτος συναντάμε ένα ανανεωμένο εστιατόριο, το Daios Food Bar Restaurant, με τελείως διαφορετικό προφίλ από αυτό που γνωρίζαμε. Στεγάζεται στον ίδιο, ζεστό χώρο με την εκπληκτική θέα στην θάλασσα, όπου το πρωί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, a la carte πρωινό, brunch (τις Κυριακές) αλλά και ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή cocktails. Πέραν του χώρου λοιπόν που παραμένει ίδιος, στην κουζίνα συναντάμε τον chef Νίκο Ισπυρούδη, που διαθέτει τεράστια εμπειρία στις κουζίνες πεντάστερων, με προϋπηρεσία στο πολυτελές Elounda Hotel και πολλά άλλα ξενοδοχεία τα οποία μάλιστα φημίζονται για το επίπεδο της κουζίνας τους. Στο Daios Food Bar Restaurant έχει συνθέσει ένα μενού μεσογειακής κουζίνας, που βασίζεται σε ποιοτική πρώτη ύλη προερχόμενη σε μεγάλο ποσοστό από Έλληνες μικροπαραγωγούς. Από τα πιάτα του, ξεχωρίσαμε το πλούσιο γευστικά ταρτάρ τόνου με φρέσκο κόλιανδρο, σάλτσα σόγιας και χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας, το τραχανώτο με σύγκλινο Μάνης, λαχανικά και ξινή κρέμα τυριού αλλά και την κορυφαία ταλιάτα μόσχου με το ιδανικό ψήσιμο και την ποιότητα της πρώτης ύλης να «φωνάζει». Για το τέλος του δείπνου ας προτιμήστε το (παραλλαγμένο) μιλφέιγ με lemongrass.

Το εστιατόριο φέτος μοιάζει να επενδύει σοβαρά στο να καθιερωθεί στις top γευστικές προτάσεις της πόλης, κι αν κρίνουμε από την εξέλιξη στο τομέα της «διαμονής» αλλά και το νέο κατάλογο, θα τα καταφέρει περίφημα.

MHN ΧΑΣΕΤΕ: Μια φορά το μήνα φιλοξενείται στο χώρο του εστιατορίου ένας Έλληνας οινοπαραγωγός και ο επισκέπτης πέραν της γνωριμίας μαζί του έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα μενού πέντε πιάτων με το καθένα να συνοδεύεται από το «ιδανικό οινικό ταίρι». Ενημερωθείτε για τα συγκεκριμένα events είτε από τα social media του ξενοδοχείου, είτε πραγματοποιώντας εγγραφή στο newsletter.

Info
Λεωφόρος Νίκης 59, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 250200
www.daioshotels.com

Οδηγός Θεσσαλονίκη