Εννέα κορυφαία ξενοδοχεία για το 2014

Πολυτελείς εγκαταστάσεις, custom made έπιπλα, gourmet γεύματα και εντυπωσιακές παροχές, είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που συνθέτουν ένα ονειρικό ξενοδοχείο. Ποια είναι, όμως, τα κορυφαία καταλύματα για το 2014, σύμφωνα με το δίκτυο πολυτελών ταξιδιών Virtuoso;

Δημοσιεύοντας την ετήσια Best of the Best λίστα ξενοδοχείων, το Virtuoso αποκαλύπτει εννέα ξενοδοχεία, που 9.000 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες ψήφισαν ως νούμερο ένα, σε διαφορετικές κατηγορίες, από το καλύτερο spa έως την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία.

Από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη και από τη Φλωρεντία ως τη Ρωσία, σας παρουσιάζουμε δέκα πολυτελή “θαύματα” διαμονής.

Καλύτερο spa

Ξενοδοχείο: Bulgari Hotel & Residences
Τοποθεσία: Λονδίνο

Το πολυτελές spa του ξενοδοχείου Bulgari προσφέρει μερικές από τις πιο περιζήτητες θεραπείες, θεαματικό ντους πάγου και ατμόλουτρα. Το πραγματικό στολίδι, όμως των εγκαταστάσεων είναι η 25 μέτρων πισίνα με τους εντυπωσιακούς κίονες, η οποία διαθέτει ειδικούς πίδακες νερού για μασάζ σώματος και είναι ιδανική για δυναμικό κολύμπι.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στις άνετες ξαπλώστρες, ενώ περιμένουν να απολαύσουν μια θεραπεία με μασάζ τεσσάρων χεριών (περίπου $ 950 για 2 ώρες) ή μια συναισθηματική θεραπεία (περίπου $ 1.000 για 90 λεπτά).

Καλύτερη γαστρονομική εμπειρία

Ξενοδοχείο: L'Abeille, Shangri-La Hotel
Τοποθεσία: Παρίσι, Γαλλία

Το βραβευμένο με δυο αστέρια Michelin εστιατόριο L'Abeille, ονομάστηκε προς τιμήν του αγαπημένου εμβλήματος του Ναπολέοντα, της μέλισσας. Οι επισκέπτες του απολαμβάνουν ένα εκλεπτυσμένο, εποχιακό μενού,που δημιουργήθηκε από τον διάσημο σεφ Philippe Labbé.

Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα δίπλα στον κήπο, το L'Abeille υπόσχεται να αποκαλύψει νέες γαστριμαργικές συγκινήσεις μέσα από χαρακτηριστικά gourmet πιάτα, που δημιουργούνται με τη χρήση εξαιρετικών προϊόντων και την άψογης τεχνικής.

Καλύτερο bar

Ξενοδοχείο: King Cole Bar, The St. Regis New York
Τοποθεσία: Νέα Υόρκη

Το κομψό art nouveau αριστούργημα, η εντυπωσιακή τοιχογραφία που δεσπόζει στο King Cole Bar δίνει έναν αέρα πολυτέλειας στην κομψή τραπεζαρία. Το κλασικό αυτό μπαρ χρονολογείται από το 1948, αλλά άνοιξε εκ νέου τις πύλες του για το κοινό το 2013.

Απολαύστε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή απογευματινό τσάι στο νέο King Cole Bar & Salon, απολαμβάνοντας τις γευστικές επιλογές του διάσημου σεφ John DeLucie.

Καλύτερες οικογενειακές παροχές

Ξενοδοχείο: Rocco Forte Hotel Savoy
Τοποθεσία: Φλωρεντία, Ιταλία

Είναι δεδομένο, ότι με τις αμέτρητες επιλογές για ψώνια, καλό φαγητό, πολυτελή ξενοδοχεία και όμορφα μπαρ, δεν θα βαρεθείτε ποτέ στη Φλωρεντία. Το ξενοδοχείο Rocco Forte Hotel επιθυμεί και τα παιδιά να αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε να προσφέρει την “Εμπειρία Πινόκιο”, ένα εργαστήριο τριών ωρών, όπου κάθε παιδί καλείται να διαμορφώσει με τον δικό τους τρόπο ένα κομμάτι ξύλο, που να μοιάζει με την διάσημη μαριονέτα. Φυσικά το παιδί θα πάρει μαζί του την καλλιτεχνική του δημιουργία, ως το καλύτερο σουβενίρ από τις διακοπές του.

Βιώσιμος τουρισμός

Ξενοδοχείο: Cuixmala
Τοποθεσία: Costalegre, Μεξικό

Το ξενοδοχείο, χτισμένο σε 25.000 στρέμματα γης, συμπεριλαμβανομένων των ακτών και της λιμνοθάλασσας, αποτελεί εν μέρει ένα φυσικό καταφύγιο, μια παρθένα παραλία, αλλά και ένα μέρος, που αναδεικνύει τον αγροτουρισμό.

Οι επισκέπτες του έρχονται σε επαφή με τη φύση, με τα αγριογούρουνα περνούν από δίπλα τους, την ώρα που κάνουν ποδήλατο ή μεγάλους βατράχους να κάνουν την εμφάνιση τους στον χώρο του πρωινού.

Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα σε μια φυτεία καρύδας και στο βιολογικό αγρόκτημα, να περιηγηθούν στο καταφύγιο ζώων και να κρατήσουν χελωνάκια στο εκκολαπτήριο χελώνων.

Πρωτοποριακή εμπειρία επισκεπτών

Ξενοδοχείο: Qasr al Sarab Desert Resort
Τοποθεσία: Liwa Desert, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στην καρδιά μιας από τις μεγαλύτερες ερήμους του κόσμου, οι επισκέπτες του πολυτελούς resort μπορούν να κάνουν βόλτα με καμήλες, ποδηλασία βουνού πάνω σε αμμόλοφους, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στην τοξοβολία, να κάνουν surf σε αμμόλοφους μέσα από την έρημο και να παρακολουθήσουν τα ζώα της περιοχής, χαλαρώνοντας δίπλα στην πισίνα υπερχείλισης.

Καλύτερο design

Ξενοδοχείο: Four Seasons Hotel Lion Palace
Τοποθεσία: Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Ζήστε όπως οι Ρώσοι βασιλιάδες του 19ου αιώνα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Αγίας Πετρούπολης. Οι πολυτελείς μαρμάρινες σκάλες, οι εξωτερικές κολώνες, τα επιχρυσωμένα λόμπι και οι θεαματικές οροφογραφίες, έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους αίγλη.

Ξενοδοχείο της χρονιάς

Ξενοδοχείο: Rosewood London
Τοποθεσία: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ανοίγοντας πρόσφατα εκ νέου, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση, το ξενοδοχείο Rosewood στο Λονδίνο, διατηρεί κάποια από τα στοιχεία της αρχικής του αισθητικής, του 1914.

Επτά είδη μαρμάρου στολίζουν τους ξεχωριστούς χώρους του, με την εντυπωσιακή σκάλα να κλέβει τις εντυπώσεις και την σουίτα έξι υπνοδωματίων με αποκλειστική πρόσβαση από ιδιωτικό ασανσέρ, να έχει ακόμα και το δικό της ταχυδρομικό κώδικα.

Εντυπωσιακό opening

Ξενοδοχείο: Park Hyatt New York
Τοποθεσία: Νέα Υόρκη

Το πολυτελές ξενοδοχείο της διάσημης αλυσίδας Park Hyatt στη Νέα Υόρκη αναμένεται να ανοίξει, λανσάροντας τα μεγαλύτερα δωμάτια ξενοδοχείου στη πόλη.

Ξεκινώντας από τα 475 τετραγωνικά πόδια και προσφέροντας την καλύτερη θέα στο Central Park. τα 118 δωμάτια και οι 92 σουίτες θα είναι εφοδιασμένα με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα φωτισμού, ενώ το spa Nalai θα έχει τη δική του ιδιωτική βεράντα.