Εναλλακτικές προτάσεις διαμονής στις ΗΠΑ

Ο καθένας μας μπορεί να κάνει διακοπές σε πολλά μέρη του κόσμου και να επιλέξει διαφόρων ειδών καταλύματα, ωστόσο το να μείνεις σε μια γιγαντιαία φωλιά πουλιών ή να περάσεις τη νύχτα κάτω από το νερό, μπορεί να κάνει τις απλές διακοπές ένα αξέχαστο ταξίδι!

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο της Αμερικής δεν γνωρίζει όρια και αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ορισμένων καταλυμάτων που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο. Για εκείνους που θέλουν να ξεχάσουν τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, η σκέψη ότι μπορούν να μείνουν κάπου που ενδεχομένως να συγγενεύει περισσότερο με ενυδρείο είναι πραγματικά δελεαστική.

Treebones Resort, Καλιφόρνια

Η μοναδική στις ΗΠΑ "Ανθρώπινη Φωλιά" για ενοικίαση στη Treebones Resort είναι από τα πιο δημοφιλή σημεία της Καλιφόρνια. Δημιουργήθηκε από τον οικο-καλλιτέχνη Τζέησον Φλιν, έχει θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και διατίθεται προς ενοικίαση αρκετούς μήνες τον χρόνο.

Εάν δεν σας νοιάζει να θυσιάσετε ορισμένη από την ιδιωτικότητά σας η "φωλιά" θα σας προσφέρει μια μοναδική θέα σαν να κοιμάστε πάνω σε ένα δέντρο κάτω από τα αστέρια, ενώ δεν κινδυνεύετε να βραχείτε μιας και στην περιοχή οι βροχές είναι σπάνιες.

Η διευθύντρια της μονάδας στην οποία φιλοξενείται και η "φωλιά" αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εντελώς ανοιχτό χώρο για ύπνο, αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή των επισκεπτών. Μάλιστα η ίδια τονίζει πως υπάρχουν πελάτες που επιστρέφουν στη... φωλιά τους κάθε χρόνο!

Η επιχείρηση Treebones διαθέτει επίσης μικρά σπιτάκια στο κέντρο των βουνών Adirondack στη Μινέρβα της Νέας Υόρκης. Τα σπιτάκια αυτά δίνουν την ευκαιρία της διαμονής στην εξοχή χωρίς όμως οι λάτρεις της φύσης να χρειάζεται να σπαταλήσουν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως σκηνές.

Μέσα στο πλήρως εξοπλισμένο σπίτι ο επισκέπτης μπορεί να βρει κουζινάκι τραπέζια, καρέκλες, καναπέ και πτυσσόμενα κρεβάτια για έξι άτομα. Στα... extreme της διαμονής, όμως, είναι οι τουαλέτες που βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλά σε μικρή απόσταση.

Μαζί σας πρέπει να πάρετε εμφιαλωμένο νερό καθώς δεν υπάρχουν βρύσες στο σπίτι ούτε τρεχούμενο νερό φυσικά, ή να συλλέξετε νερό από τα ρυάκια που βρίσκονται κοντά στα σπίτια αυτά. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχάσετε να βράσετε το νερό προτού κάνετε με αυτό μπάνιο ή το πιείτε έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους μολύνσεων.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Jules Undersea Lodge, Φλόριντα

Αυτό που ξεκίνησε ως ένας υποβρύχιος ερευνητικός σταθμός, ενέπνευσε έναν Αμερικανό επιχειρηματία στο Key Largo της Φλόριντα να δημιουργήσει ένα από τα λιγοστά στην υφήλιο υποθαλάσσια ξενοδοχεία.

Για να μείνετε φυσικά θα πρέπει να κάνετε κατάδυση σε βάθος 6 μέτρων από την επιφάνεια και να μπείτε σε μια από τις υποθαλάσσιες κάψουλες στις οποίες μπορείτε να κοιμηθείτε, να φάτε και να παρακολουθήστε ο,τι κολυμπάει γύρω σας.

Για τους αρχάριους γίνονται πρώτα ορισμένα μαθήματα κατάδυσης από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Όπως αντιλαμβάνεστε γκρουμ δεν υπάρχουν και τα πράγματά σας θα μεταφερθούν μέσα σε ένα στεγαμοποιημένο κιβώτιο ώστε να μην γίνουν μούσκεμα.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Wigwam Village Motel, Αριζόνα

Η διαδρομή 66 εκτείνεται σε μια απόσταση 2.400 μιλίων θεαματικού δρόμου υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Σικάγο και του Λος Άντζελες και αποτελεί έναν από τους πιο ιδιόμορφους σταθμούς όπου μπορείτε να κοιμηθείτε σε ένα αυθεντικό αμερικανικό τοπίο.

Το Wigwam Village Motel βρίσκεται στο Χολμπρουκ της Αριζόνα και αποτελεί μια μηχανή του χρόνου, που σας μεταφέρει στην εποχή των Ινδιάνων, καθώς διαθέτει 15 μονόκλινες ή δίκλινες καλύβες Ινδιάνων.

Κάθε καλύβα έχει πλάτος 6 μέτρα και ύψος περισσότερα από 8. Στο εσωτερικό της υπάρχουν ινδιάνικα έπιπλα, κρεβάτια, μπάνιο και τουαλέτα.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Φάρμα Woodstock

Περίπου 115 μίλια βόρεια της Νέας Υόρκης υπάρχει η Φάρμα Woodstock, που βρίσκεται όπως φαίνεται και από το όνομα κοντά στον χώρο της θρυλικής συναυλίας.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη τη συγκεκριμένη φάρμα είναι το γεγονός ότι έχει κοινή κουζίνα για τους επισκέπτες, που διαμένουν στις τέσσερις κρεβατοκάμαρες του ανακαινισμένου οικήματος του 19ου αιώνα, ενώ στα 23 εκτάρια ζουν κατσίκες, κοτόπουλα, αγελάδες, γουρούνια, γαλοπούλες, πρόβατα και ένα γαϊδουράκι με το όνομα "Ντιάνα".

Οι ένοικοι της φάρμας κάνουν εθελοντικά αγροτικές εργασίες, όπως να καθαρίσουν από την κοπριά, να σκάψουν ή να φτυαρίσουν με αντάλλαγμα έκπτωση στην τιμή της διαμονής.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Dog Bark Park Inn, Αϊντάχο

Αν θέλετε να ζήσετε εν μέρει... σκυλίσια ζωή τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε το Dog Bark Park Inn, που βρίσκεται στην εθνική οδό 95 στο Cottonwood του Αϊντάχο, και αποτελεί δημιουργία του καλλιτέχνη Dennis Sullivan και της συζύγου του Frances Conklin. Μαζί, έχτισαν το μεγαλύτερο σκυλόσπιτο της Αμερικής, γνωστό με το όνομα "Sweet Willy".

Το σκυλόσπιτο στο οποίο μπορείτε να μείνετε φυσικά διαθέτει διπλό κρεβάτι και προσφέρεται πρωινό. Το κατάλυμα είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Το σπιτάκι αυτό σας παρέχει όμως την πλήρη απομόνωση καθώς δεν διαθέτει ούτε τηλεόραση, ούτε τηλέφωνο.

Το σούπερ πρωινό πάντως περιλαμβάνει αυγά, κουλούρια, γλυκά, γιαούρτι, τυρί, και μια μυστική συνταγή της οικογένειας. Στον χώρο υπάρχει και κατάστημα ώστε να αγοράσετε μινιατούρες του σκυλόσπιτου στο οποίο μείνατε για αρκετές μέρες.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ