Οι πρώτες βουτιές σε ξενώνες με πισίνα!

Το καλοκαιράκι μας κλείνει πλέον για τα καλά το μάτι, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν αισθητά και το μυαλό μας να ξεφεύγει ήδη στις πρώτες δροσιστικές βουτιές! Κι αν η θάλασσα είναι ακόμα για τους τολμηρούς, τι θα λέγατε για μια απόδραση σε ξενώνες με πισίνα;

Τα καταλύματα, μέλη του δικτύου επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων “Guest Inn”, εκτός από υπέροχη διαμονή θα σας δώσουν την ευκαιρία να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο στην πισίνα τους!

Κτήμα Καραγεώργου, Αρεόπολη, Λακωνία

Στην είσοδο της Μάνης, στο πιο γραφικό κομμάτι της Λακωνίας, ανάμεσα σε θαμνώδεις περιοχές, ελιές και φραγκόσυκα, η όμορφη αυτή κατοικία θα σας γοητεύσει. Προσφέρει δωμάτια και σουίτες με χαρακτήρα, γύρω από μια όμορφη πισίνα μόλις 800 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Αρεόπολης.

Χτισμένο σε ένα μεγάλο περιποιημένο κτήμα, ο ξενώνας αποτελείται από δύο πέτρινα κτίρια, άψογα ανακαινισμένα σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική. Στη διάθεσή σας υπάρχουν 15 δωμάτια με χαρακτήρα, μοιρασμένα σε ρομαντικές σουίτες και οικογενειακά δωμάτια, όλα διακοσμημένα και επιπλωμένα με πολύ προσοχή και γούστο.

Στην υποδοχή θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για να εξερευνήσετε την περιοχή και μια βιβλιοθήκη με βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Το εξαιρετικό πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ στην τραπεζαρία ή στον κήπο.

Αποτελείται από σπιτικές παραδοσιακές συνταγές, φρέσκα τοπικά προιόντα και τα βιολογικά προϊόντα του κτήματος της οικογένειας.

Απολαύστε την καλύτερη στιγμή της ημέρας! Η πισίνα με το μπαρ θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους ενώ υπάρχει και παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Κάντε βόλτες στον κήπο με τα πολύχρωμα λουλούδια που αποτελεί εκπληκτική αντίθεση με το άγονο και ξηρό περιβάλλον της περιοχής.

Διάφοροι υπαίθριοι χώροι είναι όμορφα διαμορφωμένοι για τους επισκέπτες. Χαλαρώστε δίπλα στην πισίνα ή απολαύστε το βράδυ το ποτό σας κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Τι θα κάνετε

Ο ξενώνας συνεργάζεται με τον ιππικό όμιλο Πύργου Διρού και δίνει την ευκαιρία σε όλους, με ή χωρίς εμπειρία, να εξερευνήσουν την περιοχή με διαφορετικό τρόπο. Με αφετηρία τον ξενώνα οργανώνονται πεζοπορίες για όλα τα επίπεδα, σε επιλεγμένες διαδρομές και μονοπάτια και σας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε τους θρύλους και τις παραδόσεις της Μάνης.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες προτείνουν όμορφες διαδρομές για αυτοκίνητο, ποδήλατο ή περπάτημα. Ο ξενώνας προσφέρει όλο το χρόνο διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως παρασκευή πίτας, μαρμελάδας και σαπουνιού με βάση το ελαιόλαδο ή μαθήματα αργαλειού Περιπλανηθείτε στην Αρεόπολη, την ήσυχη αυτή κωμόπολη με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα μικρά μαγαζάκια λαϊκής τέχνης, τις εκκλησίες και τα βυζαντινά εξωκκλήσια.

Επισκεφθείτε το εκπληκτικό σπήλαιο του Διρού, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Μια όμορφη παραλία με λευκά βότσαλα βρίσκεται πολύ κοντά. Μη παραλείψετε να πάτε στον Γερολιμένα, ένα μικρό λιμανάκι με ψαροκάϊκα χωμένο στο βάθος ενός βραχώδη κόλπου με μια βοτσαλωτή παραλία και στο μαγευτικό Λιμένι με τα καταγάλανα νερά.

Επισκεφθείτε το παραδοσιακό ανακαινισμένο χωριό Βάθεια και λίγο πιο μακριά την παραλία στο Μαρμάρι. Πανέμορφες αμμουδιές θα βρείτε στο Βαθύ και στις Καμάρες. Σε όλη την περιοχή, μπορείτε να θαυμάσετε τους εντυπωσιακούς πύργους της Μάνης που εμφανίζονται εδώ κι εκεί και δεσπόζουν στη θάλασσα πάνω σε απόκρημνα βράχια.

Info

Τηλέφωνο: 27330 51368, 6984 615425
Website: www.mani.ktimakarageorgou.gr

Paris Village Apartment Hotel, Χράνοι, Μεσσηνία

Τριανταπέντε χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, τα διαμερίσματα "Paris village" είναι αρμονικά χτισμένα στην καρδιά ενός μεγάλου φροντισμένου κήπου με μια όμορφη πισίνα και μια όμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά που απέχει μόλις 150 μέτρα.

Μέσα σε αυτό το χαλαρωτικό και περιποιημένο περιβάλλον και με παρέα τον ήλιο των διακοπών, η Αγγελική και ο Win σας υποδέχονται φιλικά, πάντοτε με καλή διάθεση.

Κατασκευασμένο σε απόσταση 300 μέτρων από το γραφικό χωριό Χράνοι το κατάλυμα «Paris Village» αποτελείται από 8 κατοικίες δύο επιπέδων που στεγάζουν 16 καλά εξοπλισμένα διαμερίσματα, φτιαγμένα για να σας προσφέρουν ξέγνοιαστες διακοπές.

Στην υποδοχή, θα σας πληροφορήσουν πάντοτε με χαμόγελο σχετικά με τις δραστηριότητες και τους καλούς προορισμούς της περιοχής. Χαλαρώστε στην δροσιά του κήπου όπου υπάρχουν πολλοί ειδικά διαμορφωμένοι σκιεροί χώροι.

Η μεγάλη πισίνα και ο ξεχωριστός της χώρος για τα παιδιά, δεσπόζει στο κέντρο του κήπου και βρίσκεται στη διάθεση όλων των φιλοξενούμενων. Γύρω από την πισίνα οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες σας προσκαλούν να τελειοποιήσετε το μαύρισμά σας ενώ στο μπαρ, κάτω από τις ελιές, μπορείτε να πιείτε κάτι δροσιστικό.

Στον κήπο υπάρχουν, στη διάθεση των φιλοξενούμενων, ένα μπάρμπεκιου, ένας χώρος με παιχνίδια για τα παιδιά, τραπέζι πινγκ-πονγκ, γήπεδο μπάσκετ, επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλιοθήκη για μικρούς και μεγάλους.

Τι θα κάνετε

Οι Χράνοι είναι ένα αυθεντικό ψαροχώρι, με έντονη αγροτική ζωή, ανάμεσα σε αμπελώνες και ελαιώνες, σε ιδανική τοποθεσία για να επισκεφθείτε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα περιοχή (Μεθώνη, Κορώνη, Πύλος, Φοινικούντα) και τις μαγευτικές παραλίες της.

Στο χωριό θα βρείτε όλα τα μαγαζάκια σε κοντινή απόσταση καθώς και ταβέρνες και μπαρ. Κοντά στο κατάλυμα, θα μπορέσετε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά που θα συναντήσετε στις παραλίες Χράνοι (150 μέτρα, πρέπει να διασχίσετε δρόμο), Χελωναριά (500μ), Βουνάρια (9 χλμ), Κόμποι (11 χλμ), Αγία Τριάδα (14 χλμ).

Η περιοχή αυτή είναι γεμάτη από πανέμορφες παραλίες και το μόνο που θα σας προβληματίσει είναι η επιλογή μιας από αυτές. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Καλαμάτα, την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με το ιστορικό της κέντρο, τα αξιόλογα μουσεία και τα μνημεία της, την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το κάστρο του Βιλλαρδουίνου και τις υπέροχες πλατείες της.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται πολλά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Για τους λάτρεις της ιππασίας, υπάρχει κέντρο σε απόσταση 1 χιλιομέτρου.

Info

Τηλέφωνο: 27250 32124, 6945 930971 |
Website: www.parisvillage.gr

Ξενώνας Βάκχος, Αρχαία Πίσα, Ηλεία

Τέσσερα χιλιόμετρα από την Ολυμπία, ο Παραδοσιακός Ξενώνας Βάκχος αποτελεί έναν πραγματικά αναπάντεχο σταθμό στο χωριό της Αρχαίας Πίσας, στην καρδιά ενός ήσυχου και αυθεντικού τοπίου. Στον ξενώνα σας υποδέχονται με ιδιαίτερη ζεστασιά, ενώ η οικογενειακή ταβέρνα είναι μία από τις καλύτερες της περιοχής.

Αυτό το όμορφο πέτρινο κτίριο, χτισμένο με σεβασμό στο αρχιτεκτονικό στυλ της περιοχής, διαθέτει 8 άνετα δωμάτια και ακριβώς απέναντι σε ένα δεύτερο δυόροφο κτίριο, 2 μεγάλα οικογενειακά δωμάτια που βρίσκονται στο ισόγειο και έχουν μία μικρή επιπλωμένη αυλή.

Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου βρίσκεται ο μικρός χώρος της υποδοχής καθώς και η οικογενειακή ταβέρνα. Μπορείτε να ξεκουραστείτε γύρω από την πισίνα. Ο χώρος είναι τέλεια διευθετημένος με ξαπλώστρες, ομπρέλες για τον ήλιο, ντους, τραπέζια και καρέκλες.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, με βάση τα ντόπια προϊόντα. Το βράδυ, οι βεράντες και η πισίνα φωτίζονται και η ατμόσφαιρα γίνεται εξαιρετικά ρομαντική. Απολαύστε τη δύση του ηλίου συντροφιά με ένα ωραίο απεριτίφ. Συνεχίστε την όμορφη βραδιά σας με τις υπέροχες σπιτικές σπεσιαλιτέ της ταβέρνας.

Τι θα κάνετε

Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε το ασύγκριτο μνημείο της Αρχαίας Ολυμπίας και το υπέροχα διατηρημένο χωριό της Ολυμπίας. Η περιοχή προσφέρεται για πολύ όμορφες εκδρομές με το αυτοκίνητο: διασχίστε τα αγροτικά χωριά, το εκπληκτικό δάσος της Φολόης σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και ακολουθήστε τη διαδρομή από την Ολυμπία προς τα Κρέστενα και το φράγμα του Αλφειού ποταμού.

Το μικρό λιμανάκι του Κατακόλου και το περίφημο κτήμα Μερκούρη με το παραδοσιακό οινοποιείο του, στα 30 χιλιόμετρα, αξίζουν μια επίσκεψη. Στις όχθες του Αλφειού ποταμού, στα 3 χιλιόμετρα, υπάρχει ένα κέντρο όπου μπορεί κανείς να κάνει κανόε-καγιάκ, ράφτινγκ και ποδηλασία βουνού (mountain bike).

Για μπάνιο, μπορείτε να πάτε στη μαγευτική παραλία του Κάτω Σαμικού που απέχει 20 χιλιόμετρα από τον ξενώνα (20 λεπτά με το αυτοκίνητο). Αυτή η υπέροχη παραλία ανήκει στον κόλπο της Κυπαρισσίας και με μήκος 65 χιλιομέτρων αποτελεί την πιο μεγάλη σε μήκος παραλία της Ευρώπης. Στην περιοχή βρίσκει, επίσης, καταφύγιο η χελώνα Καρέτα- Καρέτα.

Info

Τηλέφωνο: 26240 22298, 6937 144800
Website: www.bacchustavern.gr