Τα hot openings στο Μανχάταν

Ένα από τα πιο hot στέκια της κοσμοπολίτικης Νέας Υόρκης, το διάσημο Μανχάταν δίνει για άλλη μια χρονιά το στίγμα του ως η πιο ανανεωμένη συνοικία του Μεγάλου Μήλου.

Νέα ξενοδοχεία κάνουν την εμφάνιση τους και φέτος, προσφέροντας από υπερπολυτελή διαμονή, έως hipster επιλογές! Ανακαλύψτε τα πέντε νέα ξενοδοχεία του Μανχάταν, όπως μας τα παρουσιάζει το Conde Nast Traveler.

Viceroy

 

Αυτό το όμορφο καινούριο ξενοδοχείο, νότια του Central Park είναι το πρώτο ακίνητο της αλυσίδας Viceroy στο Μανχάταν. Σχεδιασμένο από το μηδέν από την αρχιτεκτονική εταιρεία Roman and Williams, ο πύργος των 29 ορόφων έχει ένα εντυπωσιακό μαύρο γυάλινο εξωτερικό και ένα στενό, αλλά εντυπωσιακά ψηλοτάβανο μαρμάρινο λόμπι, διακοσμημένα με ξύλο, δέρμα και ορείχαλκο.

Στο επίπεδο του δρόμου βρίσκεται και το κομψό εστιατόριο Kingside, μια σύμπραξη του σεφ Marc Murphy και του ειδικού στα κοκτέιλ Scott Gerber. Το δημοφιλές, αλλά ακριβό στέκι, προσφέρει μια προσεγμένη λίστα κρασιών, που συνοδεύουν ένα κλασικό αμερικάνικο μενού. Τα όμορφα δωμάτια έχουν ένα μοντέρνο στυλ, με προσεγμένο σχεδιασμό, ώστε να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν καλύτερα ο περιορισμένος χώρος.

Τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν το φυσικό φως να περνά στο εσωτερικό, ενώ τα δωμάτια των υψηλών ορόφων προσφέρουν υπέροχη θέα στο πάρκο. Όσο για τα μπάνια, θυμίζουν κάτι από την υπέροχη αισθητική του παρελθόντος της Νέας Υόρκης, με λεπτομέρειες όπως ρετρό ψηφιδωτά πλακάκια, και μαρμάρινους νιπτήρες. Το μπαρ του τελευταίου ορόφου ανοίγει την άνοιξη, ενώ τις υπόλοιπες εποχές οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους στην βιβλιοθήκη.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ 

High Line Hotel

Αν και πήρε το όνομα του από μια εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή, αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο, που στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτηρίων του 19ου αιώνα, που ανήκει στην Επισκοπική Εκκλησία είναι μια από τις πιο hot αφίξεις στην πόλη. Η νέα του ενσάρκωση αποτελεί μια διαφοροποιημένη εκδοχή ενός παραδοσιακού σπιτιού με vintage έπιπλα, αντίκες και μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία, επιλεγμένα από την εταιρεία Roman and Williams.

Ένα Citroën φορτηγό του1960 στην μπροστινή αυλή, που προσφέρει καφέ στους επισκέπτες δίνει μια ακόμα hipster πινελιά στο προφίλ του ξενοδοχείου, όπως και τα ρετρό ποδήλατα που διακοσμούν το εξωτερικό του. Καθένα από τα 60 δωμάτια του High Line αντανακλούν τη διακόσμηση ενός πολυτελούς ξενώνα, με ξύλινα πατώματα και προσεγμένα έπιπλα. Υπέρδιπλα κρεβάτια με αφράτα βαμβακερά σεντόνια και μπουρνούζια σας προσκαλούν να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο High Line Park ή στον ιδιωτικό κήπο. Πιείτε τον espresso σας στο μπαρ ή στην πίσω αυλή και το βράδυ απολαύστε ένα ποτήρι κρασί και μια όμορφη βραδιά κάτω από τα αστέρια στο παριζιάνικης αισθητικής κήπο.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ 

Hotel Marlton

Κουβαλώντας μεγάλη ιστορία στους χώρους του, το ξενοδοχείο Marlton στο Greenwich ήταν ξενώνας στη δεκαετία του 1950, όταν ο Jack Kerouac έγραψε την Tristessa σε ένα από τα δωμάτια του και η Valerie Solanas έμενε στο δωμάτιο 214 όταν γύρισε την ταινία Andy Warhol το 1968. Πιο πρόσφατα ήταν κοιτώνας για τους σπουδαστές του New School του Μανχάταν. Πριν μερικά χρόνια το κτήριο με τα κόκκινα τούβλα αγοράστηκε από τον Sean MacPherson και άνοιξε πέρσι ως ξενοδοχείο 107 δωματίων.

Το μπιστρό Margaux άνοιξε τον Ιανουάριο, διακοσμημένο σε πράσινους τόνους, με μικρά γλαστράκια να κρέμονται πάνω από τα τραπέζια και το εκλεκτό μενού να οδηγεί τους επισκέπτες σε μια γαστριμαργική περιπέτεια. Τα μικροσκοπικά δωμάτια του καταλύματος, δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στο στυλ και δίνουν την αίσθηση ενός παριζιάνικου ξενώνα, με επίχρυσα αντικείμενα, όμορφους καθρέπτες, και εντυπωσιακά μαρμάρινα μπάνια. Περισσότερα με ένα κλικ εδώ www.marltonhotel.com Refinery Hotel Υπάρχει μια καθησυχαστική αίσθηση του σκοπού σε αυτό το ιδιόκτητο ξενοδοχείο στη συνοικία Garment, μια γειτονιά που υπήρξε διάσημη για τα ατελιέ μόδας. Το στιλάτο λόμπι με τις κιονοστοιχίες υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ το μπαρ διαθέτει μια πολύ προσεγμένη συλλογή ουίσκι.

Το ξενοδοχείο, που έκανε εγκαίνια πέρσι το καλοκαίρι στεγάζεται σε ένα νεογοτθικό κτίριο και οφείλει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του στην προηγούμενη χρήση του ως εργοστάσιο καπέλων. Συγκεκριμένα, οι χώροι έχουν διακοσμηθεί με αντίκες ραπτομηχανές Singer, αλλά και τοιχογραφίες με μοντέλα εποχής. Τα δωμάτια έχουν βιομηχανική αισθητική, με ψηλά ταβάνια, μεταλλικά παράθυρα, εκτεθειμένες σωληνώσεις και δρύινα πατώματα, ενώ στα μπάνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ασπρόμαυρα πλακάκια και οι βαριές μπρούντζινες βρύσες. Το νέο εστιατόριο Parker & Quinn σερβίρει νόστιμα πιάτα της αμερικάνικης κουζίνας, σε ένα χώρο στον οποίο δεσπόζουν οι μεγάλοι δερμάτινοι καναπέδες και τα ξύλινα έπιπλα. Το μπαρ στον τελευταίο όροφο με την πτυσσόμενη γυάλινη οροφή είναι το ιδανικό καταφύγιο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ακόμα και το χειμώνα με τη μαγευτική θέα στο Empire State Building.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ 

The Quin

Πολλοί ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη έχουν ονειρευτεί μια διαμονή σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Central Park, σε ένα κτίριο με θυρωρό και ένα θερμό καλωσόρισμα κάθε φορά που περνάνε από αυτή την περιστρεφόμενη πόρτα. Στο Quin αυτού του είδους οι υπηρεσίες, ο κάθε επισκέπτης έχει τον προσωπικό του βοηθό, κάνουν την διαμονή μοναδική.

Το ίδιο και η αφοσίωση του ξενοδοχείου στην τέχνη, με κάθε ένα από τα 208 δωμάτια να διαθέτει πρωτότυπα κομμάτια καλλιτεχνών και μια ψηφιακή οθόνη στο λόμπι να παρουσιάζει έργα τέχνης. Και όταν ο γείτονάς σας είναι ο Bergdorf Goodman, υπάρχουν επιπλέον προνόμια, όπως δυνατότητα αγορών με τη βοήθεια προσωπικού στυλίστα, αλλά και πρόσβαση στο κατάστημα του ξενοδοχείου.

Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα στην παλέτα του γκρι και του καφέ, με υπερπολυτελή κλινοσκεπάσματα Sferra και μαρμάρινα μπάνια. Μάλιστα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται τα πάντα, από την ένταση του φωτός, μέχρι τη θερμοκρασία και τη μουσική από το δικό τους tablet, που δίνει πληροφορίες ακόμα και για τις ειδήσεις ή τον καιρό.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ