Εικόνα από drone: Τεράστιος κέλτικος σταυρός σε δάσος της Ιρλανδίας

Το 100 μέτρων θρησκευτικό σύμβολο έμεινε απαρατήρητο για χρόνια μέχρι που το πρόσεξαν πρόσφατα επιβάτες αεροπορικών εταιρειών

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες οι εναέριες εικόνες από ένα γιγαντιαίο Κέλτικο σταυρό, σχεδιασμένο στις κορυφές των δέντρων ενός Ιρλανδικού δάσους. 

Το 100 μέτρων θρησκευτικό σύμβολο έμεινε απαρατήρητο για χρόνια μέχρι που το πρόσεξαν πρόσφατα επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών που πετούσαν πάνω από την περιοχή. 

Όταν μαθεύτηκε η ύπαρξη του, αμέσως άρχισαν οι γνωστές θεωρίες συνομωσίας, ότι δηλαδή τον σχεδίασαν εξωγήινοι. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο σταυρός από δέντρα στο δάσος του Ντόνεγκαλ φυτεύτηκε πριν από δεκάδες χρόνια, από ανθρωπινο χέρι. 

Η περιοχή άνηκε στην οικογένεια Emmery και ο θρήσκος αγρότης Liam Emmery αποφάσισε να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς σπόρους για αν σχηματίσει έναν σταυρό, που θα εμφανιζόταν κάθε φθινόπωρο και μόνο από τον ουρανό. 

Ο Emmery πέθανε το 2010, σε ηλικία 51 ετών, πριν το δημιουργημά του πάρει τη δημοσιότητα που του άξιζε. Ωστόσο, ενα πιο ξηρό φθινόπωρο έκανε αυτή τη χρονιά τον κέλτικο σταυρό του πολύ πιο έντονο, τόσο που οι επιβάτες τωνα εροπλάνων που πετούσαν πάνω από την εποχή, το παρατήρησαν μαγεμένοι, το φωτογράφησαν και το ανέβασαν στα sosial media, κάνοντάς τον παγκοσμίως γνωστό. 

Ο ειδικός κήπων Gareth Austin είπε στην τοπική εφημερίδα του  Donegal: "Δεν είναι ένα απλό κλάδεμα στον πίσω κήπο σας. Αυτό είναι αποτέλεσμα  αρχιτεκτονικής κήπων που θα το εκτιμήσουμε μέχρι τα επόμενα 70 χρόνια ».