Χριστουγεννιάτικοι ψίθυροι του δάσους…

«Οι ψίθυροι του δάσους» ενέπνευσαν το φετινό θέμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του εμβληματικού ξενοδοχείου Claridge’s του Λονδίνου.

Το δέντρο, που αποτελεί σημείο αναφοράς στο hoteling του εορταστικού Λονδίνου, δημιουργήθηκε από τον διάσημο floral designer Kally Ellis, των McQueens, ο οποίος επέλεξε να φέρει τη δροσιά ενός αληθινού δάσους στην καρδιά του Μέιφερ. Τα στολίδια του είναι μανόλιες, βρύα και λειχήνες, κρύσταλλα σε σμαραγδί και λευκό χρώμα σε σχήμα αυγού, χρυσός και ασήμι, όλα για να αντανακλούν την ομορφιά του ξενοδοχείου.

Από τα δώρα που επέλεξε να δημιουργήσει για τους καλεσμένους του και φέτος το Claridge’s, δεν θα μπορούσε να λείπει η θρυλική χριστουγεννιάτικη πουτίγκα. Στην κομψή πράσινη συσκευασία, ένα μικρό κινέζικο μπολ «φιλοξενεί» το εκλεκτό έδεσμα, που φτιάχτηκε από την παλαιά μυστική συνταγή και περιέχει σταφίδες, τριμμένο καρότο και μήλο και πλούσιες δόσεις από κονιάκ και μαύρο ρούμι. Πωλείται μέσα στο ξενοδοχείο σε συσκευασία των 600 γρ. για 4-5 άτομα στην τιμή των € 44 και του ενός κιλού € 62.