Η τέχνη της απόλαυσης στη Μύκονο…

Της Βίκης Βαμιεδάκη

Πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον λόγος για να επισκεφτείς την πανδιάσημη στον κόσμο όλο, Μύκονο. Το νησί που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί, να δημιουργεί νέες τάσεις και να βάζει στον χάρτη των κορυφαίων προορισμών του πλανήτη, την Ελλάδα.

Η πρόσκληση από το resort «Bill & Coo» πάνω από την παραλία της Μεγάλης Άμμου, έδινε το στίγμα για το τι μας περίμενε. Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος φωτογραφημένος μπροστά από την μαγευτική πισίνα του ξενοδοχείου, μας καλούσε να ζήσουμε μια γαστρονομική εμπειρία.

Και αυτό το κάλεσμα δεν το απευθύνει μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους, αφού το διάσημο εστιατόριο του resort, έχει ανοίξει από φέτος την κουζίνα του και για τους επισκέπτες του νησιού, που αναζητούν αυθεντικά ταξίδια γεύσης. Ο Αθηναγόρας ταίριαξε πολύ με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, τον Θεοδόση Κακούτη. Τολμηροί νέοι και οι δυο, έχουν αποφασίσει να μην κάνουν καμία έκπτωση σε οτιδήποτε θέλουν να προσφέρουν στους καλεσμένους τους.

 

Γι’ αυτό και η κουζίνα του εστιατορίου είναι ανοικτή – δύσκολο πράγμα για ξενοδοχείο με απαιτητικούς πελάτες – ενώ ο κόσμος που υπηρετεί τη φιλοξενία του Bill & Coo, είναι μάλλον αυτός που θα επιθυμούσε να έχει κάθε ξενοδόχος στη γη...

To service...

Το σέρβις είναι υποδειγματικό και χαρακτηρίζεται από ευελιξία, ειλικρίνεια και πολύ φαντασία. Και ξεκινά από το καλωσόρισμα. Αυτή την πρώτη εντύπωση που «κλέβει» μια ανάμνηση παντοτινή. Αυτό συνέβη όταν κατέβηκα από το mini van που με μετέφερε από το λιμάνι στο ξενοδοχείο. Τα χαμογελαστά κορίτσια της υποδοχής, με τα κομψά φορέματα τους, μας περίμεναν με λευκές ομπρέλες για να μας συνοδέψουν μέχρι τη ρεσεψιόν, προστατεύοντας μας από τον καυτό ήλιο του μεσημεριού.

Χρειάζεται φαντασία αυτή η κίνηση, που την υποδέχτηκα με παιδικό ενθουσιασμό και περπάτησα με χάρη τα επόμενα λίγα μέτρα. Έτσι δίνει το στίγμα του ένα resort, αποδεικνύοντας σου με την κάθε κίνηση ότι σε προσέχει, σε κακομαθαίνει, σου φέρεται σαν βασίλισσα! Αυτό το service το υποδεχτήκαμε με μεγάλη… απόλαυση όλο το διάστημα που μείναμε στο Bill & Coo.

Από τα ατέλειωτα καυτά μεσημέρια στην πισίνα, που μας ξάφνιαζαν δροσίζοντας μας με σπρέι νερού Evian, ή ακόμα και MOET (για όσους αγαπούν εσάνς σαμπάνιας), είτε μας κερνούσαν frozen φρουτώδη σφηνάκια και παγωμένο καρπούζι, μέχρι τα βράδια που ο Αθηναγόρας εκτόξευε αστεράκια στους ουρανίσκους μας, με τα πιάτα του. Ο ίδιος λέει ότι νιώθει την ευθύνη να μας ταξιδέψει στην γαστρονομία του νησιού καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσα από μια γευστική εμπειρία.

Ο χώρος που βρίσκεται το εστιατόριο είναι ούτως ή άλλως μαγικός. Με θέα την πισίνα του ξενοδοχείου, που σαν να κρέμεται πάνω από την υπέροχη παραλία της Μεγάλης Άμμου. Οι φαρδιές ξαπλώστρες με τα αναπαυτικά διπλά στρώματα και τα μεγάλα μαξιλάρια, οι καναπέδες και οι ντιζαϊνάτες μπερζέρες που σε ακινητοποιούν για ώρες στην αγκαλιά τους, το μπαρ με την ψαγμένη κάβα και τα cocktails για όλες τις ώρες. Κάποια από αυτά φτιαγμένα ειδικά για το ξενοδοχείο με βάση ελληνικά ποτά και σιρόπια.

Και τι δεν γευτήκαμε! Απόδραση στην απόλαυση ήταν, όπως πάντα, τα τοματίνια του με ζεστό κατσικίσιο τυρί, μέλι, κάπαρη, λάδι θυμαριού και αέρα ενώ με ανυπομονησία περίμενα τα γεμιστά «των παιδικών μου χρόνων» όπως τα αποκαλεί, με ρύζι γεμιστών με κουκουνάρι και δυόσμο, κρέμα των λαχανικών, εικονική τομάτα με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα.

Όταν έφτασε η ώρα για το αρνί, οι εκφράσεις των συνδαιτυμόνων μου ήταν αρκετές για να περιγράψουν την απόλαυση στο στόμα, που μας χάριζε η κρούστα από μυρωδικά και ο μπακλαβάς από την σπάλα του συνοδευόμενα από γιαούρτι με κύμινο.

Γευτήκαμε αχινό με κουσκουσάκι χυλωμένο, σκόρδο, λεμόνι confit, μαϊντανό και ούζο, αλλά και το διάσημο πιάτο του Αθηναγόρα, το λαυράκι με sushi γεμιστό καλαμάρι, φύλλο nori, γεμιστό καλαμάρι με βλήτα και μπεαρνέζ αρωματισμένη με ντόπιο ξύδι. Και φυσικά όταν ήρθαν τα γλυκά, οι αναστεναγμοί ήταν οι μόνοι ήχοι που ακουγόντουσαν. Ο χαλβάς από σιμιγδάλι, τα γεμιστά κεράσια, το αλμυρό κράμπλ και η σοκολάτα guanaja, έκαναν παρέα με τα μινιαρντίζ από μακαρόν και ζελεδάκια από πετιμέζι.

Ο Αθηναγόρας έχει δημιουργήσει για τους καλεσμένους του, τρία ξεχωριστά μενού, δίδοντας τους ονόματα όπως «Το άρωμα», «Το άγγιγμα», «Η εμπειρία», που ποικίλουν σε αριθμό πιάτων και γεύσεων. Τα πιάτα γεμίζουν Ελλάδα, με πρωταγωνιστές την ελιά και τους καρπούς της, την κάπαρη, τον κρίταμο, τα εσπεριδοειδή, τα φρέσκα ψάρια και τα λαχανικά του νησιού. Κάτω από το ξενοδοχείο έχει φυτέψει ένα μικρό μποστάνι, με κολοκυθιές, ντομάτες, μελιτζάνες και κάθε λογής ζαρζαβατικό, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο χωράφι, τροφοδοτούν την κουζίνα του με φρεσκότατα καλούδια.

Για το καλοκαίρι έχουν ήδη προγραμματισθεί γαστρονομικές βραδιές, με guest chefs, όπως τον Ιούλιο με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και το Γρηγόρη Χελμή, τον Αύγουστο με τον Παναγιώτη Γιάκαλη και τον Σεπτέμβριο με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Μέλος των Small Luxury Hotels of the World το Bill & Coo, λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του management της HotelBrain.

Οι 27 σουίτες του χαρακτηρίζονται από απέριττη πολυτέλεια, με απαλά ρομαντικά χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα, μίνιμαλ ντιζάιν, ποιοτικά amenities και εξαιρετικές υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το resort με ένα κλικ εδώ