Νέος χώρος-πρότυπο από την Lazaris Distillery και Artisan Sweets στην Κέρκυρα

Μονάδα παραγωγής τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία και αγορές σε έναν εντυπωσιακό χώρο

Στις αξιολογότερες αφίξεις της Κέρκυρας για την φετινή σεζόν, συμπεριλαμβάνεται αναμφίβολα ο καινούριος χώρος της εταιρείας Lazaris Distillery & Artisan sweets που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αχιλλείου, δεκαπέντε λεπτά περίπου οδικώς έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Σε έναν προσεγμένο χώρο βιομηχανικής αισθητικής και μοντέρνου design ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την διαδικασία παραγωγής τοπικών γλυκών στο ανοιχτό εργαστήρι (ο Μιχάλης Μεταλλινός είναι expert στα γλυκά και φημίζεται για το πάντρεμα της παράδοσης με σύγχρονες προσθήκες), να κάνει γευσιγνωσία σε τοπικά προϊόντα, αλλά και να αγοράσει οτιδήποτε επιθυμεί. Μέσα στο σύγχρονης αρχιτεκτονικής κτήριο δίνεται επίσης η ευκαιρία να μάθετε για την ιστορία του κουμ-κουάτ και την κερκυραϊκή γαστρονομία, να ακούσετε για τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού,  να παρακολουθήσετε τη χειροποίητη διαδικασία παραγωγής των γλυκισμάτων και να επισκεφθείτε τον χώρο των αποσταγμάτων.

Η λίστα προϊόντων εδώ είναι μεγάλη και άκρως ενδιαφέρουσα. Λικέρ κουμ κουάτ (το πρώτο πιστοποιημένο προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης) και limoncello, ούζο, μάντολες και μαντολάτα, συκομαίδα, γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ, μαρμελάδες, λουκούμια αλλά και κρασί και φυτικά καλλυντικά συνθέτουν το «καλάθι» σας. Ο χώρος διακρίνεται για το design και την αισθητική του και αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος τέτοιας φιλοσοφίας στο νησί.

Η εταιρεία Lazaris Distillery & Artisan Sweets γράφει την ιστορία της στον τομέα τοπικών προϊόντων στο νησί των Φαιάκων από το 2005, ενώ προϊόντα της μπορείτε να βρείτε στα duty free αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα και σουπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

Tip: Το καλοκαίρι διοργανώνονται special events, όπως γαστρονομικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας, μαθήματα cocktail κ.ά. Μείνετε συντονισμένοι!

Πληροφορίες
2ο χλμ. Εθνική Αχιλλείου, Κέρκυρα, τηλ. 2661033400
http://lazarisproducts.com/