Αυτοί είναι οι χώροι που αναπαύονται οι πιλότοι εν ώρα πτήσης

Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί μεταξωτές μαξιλαροθήκες;

Ποιος είπε ότι μόνο οι επιβάτες αναπαύονται κατά τη διάρκεια μεγάλων, υπερατλαντικών πτήσεων! Τόσο το πλήρωμα καμπίνας αλλά και οι πιλότοι, έχουν ανάγκη ξεκούρασης -αλλά δε θα τους δείτε ποτέ να χαλαρώνουν στην οικονομική θέση... Ενώ λοιπόν οι αεροσυνοδοί κοιμούνται σε κουκέτες, σε μικροσκοπικούς χώρους ανάπαυσης, οι πιλότοι έχουν το δικό τους ξεχωριστό διαμερίσματα, όπου μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης σε μια πολύωρη πτήση. Οι περισσότεροι επιβάτες αγνοούν αυτούς τους χώρους, όμως το thisisinsider μας επιτρέπει να... κρυφοκοιτάξουμε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα των πιλότων: 

Στα περισσότερα αεροσκάφη, ο χώρος ανάπαυσης των πιλότων βρίσκεται πάνω από τη πρώτη θέση και κάπου πίσω από το πιλοτήριο, όπως είναι σε αυτό το Boeing 777.

Η πρόσβαση στις καμπίνες τους, γίνεται με κρυφές σκάλες, όπως αυτή

Εδώ ξεκουράζεται ένας πιλότος σε ένα Boeing 777. Αν και το δωμάτιο είναι λίγο στριμωγμένο, περιέχει δύο θέσεις business class και κρεβάτια.

Οι καμπίνες μοιάζουν μεγάλες και άνετες ενώ διαθέτουν κουρτίνες που βοηθούν στην απομόνωση και την εξουδετέρωση του θορύβου. Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να ειδοποιηθεί. 

Κάποια καταλύματα διαθέτουν νεροχύτη ή κανονικό μπάνιο. Ουσιαστικά, φαίνεται ίδιο με αυτό που διαθέτει και η οικονομική θέση, αλλά είναι μάλλον είναι πιο καθαρό και υπάρχει λιγότερος χρόνος αναμονής.

Ο χώρος ανάπαυσης στο boeing 777 των Αμερικανικών Αερογραμμών, έχει και τηλεόραση. 

Σε αυτό το boeing 777 των Air New Zealand, η κουκέτα του κυβερνήτη σχεδιάστηκε με δυο ανακλινόμενα καθίσματα και κρεβάτια στο πίσω μέρος.

Αυτός ο χώρος ξεκούρασης στο Airbus A380 της Lufthansa, δεν είναι τόσο άνετος και μεγάλος.

Οι πιλότοι στο boeing 767 των Αερογραμμών Condor, μάλλον δεν έχουν προσωπικό χώρο. Ξεκουράζονται σε μια κουκέτα στην business class. Ευτυχώς, ο χώρος απομονώνεται με κουρτίνα. 

Η Singapore Airlines... περιποιείται δεόντως τους κυβερνήτες ποσφέροντάς τους μεταξωτές μαξιλαροθήκες, στα αεροσκάφη Airbus A380.

 

 

 

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...