Έκθεση του Γιώργου Βορρέ στο Patmos Aktis Suites & Spa

Σήμερα τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του καλλιτέχνη που θα διαρκέσει έως τις 07/08

Το Patmos Aktis Suites & Spa θα φιλοξενήσει ατομική έκθεση του Γιώργου Βορρέ στις εγκαταστάσεις του, από τις 22 Ιουλίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνιά της, έως τις 7 Αυγούστου, δίνοντας στους φιλοξενούμενους αλλά και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα πρωτότυπα έργα τέχνης του καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Βορρές γεννήθηκε το 1950 στη Βανάδα, ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας του Δήμου Αυλώνα (υψόμετρο 480 μ.). Πέντε χρονών μπήκε στη συμμορία του Λιά Φιλντίση της Ουρανίας: δεν έχει μόνο η Νέα Υόρκη τις συμμορίες της!

Μέσα από αυτή την εμπειρία ήρθε σε επαφή με τα σκουπίδια: είναι το μέσο που τρέφονται τα όνειρά του και τα φτωχικά του παιχνίδια. Υλικά όπως κουτάκια από camel, κονσέρβες από σαρδέλες, χαρτιά περιτυλίγματος, που εξοικονομεί με μεγάλη δυσκολία και πολύ τύχη.

Τα χρόνια περνούν και βρίσκεται στην Αθήνα να αποφοιτεί από ένα σπουδαίο Γυμνάσιο, το Πρακτικό του Βύρωνα, φημισμένο για τους καλύτερους παίκτες στα μπιλιάρδα και στα ποδοσφαιράκια.

Φοιτεί στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και ταυτόχρονα στην Αστυνομία Πόλεων, με σκοπό να γίνει Οικονομολόγος! Ύστερα από 4 χρόνια εγκαταλείπει τα οικονομικά γιατί γινόταν όλο και πιο σπάταλος, καθώς και την Αστυνομία Πόλεων αποκομίζοντας Master στα πεζοδρόμια της τότε στρογγυλής Πλατείας Ομονοίας.

Εδώ και 35 χρόνια βρίσκεται στο Μουσείο Βορρέ ξεκινώντας από βοηθός κηπουρού. Έχει φθάσει σήμερα να είναι ένας μαθητευόμενος σκουπιδοφάγος!

Έτσι λοιπόν ύστερα από 40 χρόνια ξαναμπήκαν θριαμβευτικά τα σκουπίδια στη ζωή του και προσπαθεί να αναστήσει το παιδικό του όνειρο. Ανακαλύπτει ότι τα σημερινά σκουπίδια έχουν προσωπικότητα, έχουν δύναμη, συνδικαλίζονται και πολλές φορές είναι ο Δούρειος Ίππος του σύγχρονου μάρκετινγκ.

Έτσι λοιπόν τα μαζεύει με πολύ αγάπη και φροντίδα, και αντί να τα πετάει αδέσποτα στους δρόμους ή στους σκουπιδοτενεκέδες, τα «παρκάρει» με καμάρι στο σαλόνι του.

Είναι παντρεμένος με την Πολυάνθη Αρσενοπούλου και έχουνε τρία γερά παιδιά, το Νεκτάριο, τον Αναστάσιο και τον Ίωνα Αλέξανδρο.

Info

Eγκαίνια έκθεσης: 22 Ιουλίου, 21.00

Διάρκεια έκθεσης: 22/07- 07/08

Toποθεσία: Ξενoδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa, Γροίκος, Πάτμος

*Συνδιοργάνωση με τις αίθουσες τέχνης Kapopoulos Fine Arts και πιο συγκεκριμένα το παράρτημα στη Χώρα της Πάτμου, Kapopoulos Fine Arts- Patmos Gallery.