Η πέτρα που καταπίνει ανθρώπους και… λατρεύουν οι τουρίστες

Η πέτρα που καταπίνει ανθρώπους και… λατρεύουν οι τουρίστες

Η περίεργη αυτή τουριστική ατραξιόν γίνεται όλο και πιο διάσημη

Pedra Que Engole το επίσημο όνομά της ή – σε μετάφραση- η Πέτρα Που Καταπίνει ανθρώπους! Πρόκειται για την περίεργη τουριστική ατραξιόν που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο ενώ γίνεται όλο και πιο διάσημη, συνεχώς!

Πρόκειται για ένα βραχώδη σχηματισμό, σε ένα μικρό καταρράκτη ενός ποταμού στην περιοχή Τριντάντε, 270 χλμ νότια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Ο λόγος που οι τουρίστες λατρεύουν τόσο την Πέτρα Που Καταπίνει είναι η εντύπωση που δίνει στους εξωτερικούς παρατηρητές ότι πραγματικά καταπίνει ανθρώπους!

Όσοι... πιστοί και πρόθυμοι μπαίνουν σε ένα μικρό ρυάκι νερού ανάμεσα σε δυο βράχους αφήνοντας να παρασυρθούν από το ρεύμα του νερού, μέχρι να εξαφανιστούν μέσα σε μια μικρή σκοτεινή σπηλιά. Για όσους κοιτούν απ' έξω, είναι πράγματι – λένε- σαν η πέτρα να καταπίνει τον άνθρωπο που πέφτει στο νερό.

Όσοι μπαίνουν στην σπηλιά, γλυστρούν το σώμα τους ακολουθώντας τη ροή του νερού, μέχρι να πέσουν στα νερά του ποταμού που κυλά ακριβώς από κάτω.

Αυτοί που πραγματικά ενθουσιάζονται από την εμπειρία, μπορούν να σκαρφαλώσουν και πάλι σε μια πλαγιά για περίπου 20 λεπτά και να ξαναμπούν στο νερό ανάμεσα στους βράχους κ.ό.κ.

Και αν σας ακούγεται τρομακτικό ή τέλος πάντων κλειστοφοβικό, να ξέρετε ότι οι τουρίστες συρρέουν κατά εκατομμύρια ενώ στο TripAdvisor το σημείο έχει 4,5 αστεράκια και είναι στην κατηγορία των «must» για όποιον επισκέπτεται το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Επίσης, κάποιοι από τους... καταποθέντες γεμίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες τους στο στόμα της σπηλιάς!