Κόβουν… ώρες από τους αμαξάδες στο περίφημο ενετικό λιμάνι

Κόβουν… ώρες από τους αμαξάδες στο περίφημο ενετικό λιμάνι

Αντιδρούν οι επαγγελματίες αμαξάδες που προσφέρουν δρομολόγια στο λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων

Επικαλούμενο λόγους ασφαλείας, το λιμενικό ταμείο των Χανίων μείωσε τις ώρες που οι αμαξάδες μπορούν να προσφέρουν δρομολόγια σε επισκέπτες στο ενετικό λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων. Το ωράριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν μέχρι και τις 9.00 το βράδυ, ωστόσο το δημοτικό λιμενικό ταμείο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας το περιόρισε μέχρι και τις 7.30 το απόγευμα. Στο λιμάνι των Χανίων δραστηριοποιούνται 12 αμαξάδες.

Οι 12 επαγγελματίες αμαξάδες αντέδρασαν και ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει ώστε να αλλάξει η απόφαση με το βασικό επιχείρημα ότι, αν εφαρμοστεί, πλήττεται οικονομικά ο κλάδος, καθώς θα υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων.

Ο κ. Βάμβουκας, χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση, τόνισε ότι «θα δούμε το θέμα, θα δούμε πώς μπορεί να υπάρξει μια βελτίωση». Παράλληλα επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να διευθετήσει γενικότερα το θέμα της «λειτουργίας» στο παλιό λιμάνι της πόλης. Από την πλευρά τους οι αμαξάδες ζήτησαν να υπάρξει άμεσα λύση, ενώ, όπως έκαναν γνωστό, θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης του δημοτικού λιμενικού ταμείου. Όπως δήλωσε ο Τάσος Χαλβατζάκης, ιδιοκτήτης άμαξας «αυτή η απόφαση μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και τεράστια οικονομική αιμορραγία. Ο περιορισμός του ωραρίου αφορά το χρονικό διάστημα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις άμαξες».Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμαξάδες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Οι επαγγελματίες αμαξάδες βρίσκονται σε αναμονή δηλώνοντας ωστόσο ότι, αν δεν βρεθεί λύση, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν παρατάσσοντας τις άμαξες και τα άλογά τους στο χώρο έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...