Spetses Classic Yacht Regatta 2017

Spetses Classic Yacht Regatta 2017

Ο δημοφιλέστερος αγώνας κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου στις Σπέτσες

Για μία ακόμα χρονιά, 7η στη σειρά, θα διεξαχθεί φέτος μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta 2017, ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί ως μια διοργάνωση – θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά από έξι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, το event δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας Κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα, αλλά ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και εκλεκτές παρουσίες.

Το Spetses Classic Yacht Regatta περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους – Dinghies και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό. Με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού ο ξεχωριστός αυτός αγώνας αποτελεί θεμέλιο για τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και του υγιούς συναγωνισμού- αποφέροντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), Αλέξανδρος Παπαδόγγονας δήλωσε: «Η φετινή, 7η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta, ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες κλασικών σκαφών στη Μεσόγειο, θα έχει επιπλέον το χαρακτήρα μιας γιορτής της ελληνικής ναυτοσύνης». Ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε., πρόσθεσε από την πλευρά του: «Οι προηγούμενες έξι διοργανώσεις του Spetses Classic Yacht Regatta έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη, ώστε από οργανωτικής πλευράς η διατήρηση στο ίδιο επίπεδο και ακόμα μεγαλύτερη άνοδος του αγώνα αποτελούν μεγάλη πρόκληση.

Ανταποκρινόμαστε σε αυτή την πρόκληση μένοντας πιστοί στις αξίες του Ν.Ο.Ε. και υπηρετώντας το όραμά του με συνέχεια και συνέπεια».

Η επίσημη έναρξη του αγώνα, θα γίνει με το Kick-off Party στο “Bikini Bar” στις Σπέτσες, με «πρωταγωνιστή» το επίσημο cocktail της διοργάνωσης, Le Grand Fizz, από την super premium vodka Grey Goose. Την Πέμπτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο Challenge Race, ενώ το βράδυ, αφού θα γίνουν από τον Πρόεδρο του ΝΟΕ, Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, τα εγκαίνια του νέου θεσμού του event, του Race Village, θα ακολουθήσει το ξακουστό, πλέον, opening party στο μοναδικό Poseidonion Grand Hotel (μέγα υποστηρικτή της διοργάνωσης) με την απαράμιλλη θέα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Εκεί, οι Χρυσοί Χορηγοί, Moët & Chandon και Grey Goose, ετοιμάζουν εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους, προκειμένου το entertainment party να μείνει αξέχαστο στο κοινό. Η αγωνιστική δράση ανοίγει την Παρασκευή και καταλήγει στο day prize award, όπου θα τιμηθούν οι νικητές και θα απονεμηθεί ένα ρολόι IWC Aquatimer Automatic Edition Cousteau στον ΝΟΕ από τον Official Time Kipper του SCYR2017. Το Σάββατο είναι η ημέρα που τα πληρώματα έχουν την τιμητική τους με το καθιερωμένο “ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑ” Beach Party να διοργανώνεται προς τιμή τους με live μουσική και φαγητό με την πολύτιμη βοήθεια της Porsche Macan για τη μεταφορά των καλεσμένων.

Τέλος, την Κυριακή θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα, με το νησί να γιορτάζει την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στη Πλατεία Ποσειδωνίου, όπου θα γίνει η κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες, καθώς θα δοθεί και το έπαθλο καλύτερης εμφάνισης πληρώματος, σημειώνοντας ότι τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα είναι ενδεδυμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με ρούχα από την εταιρία Napapijri, που είναι ο Official Apparel Sponsor του αγώνα.

Ο Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΑΜΒΥΞ ΑΕ, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: « Είναι χαρά μας που εφέτος στηρίζουμε τη Spetses Classic Yacht Regatta 2017 ως Χρυσοί Χορηγοί με τα κορυφαία brands Moët & Chandon και Grey Goose, που συμπλέουν απόλυτα με τις αξίες του αγώνα. H ΑΜΒΥΞ έχει θεσμοθετήσει δύο βραβεία. H Moët & Chandon θα απονείμει το βραβείο MOET & CHANDON GOLD SPONSOR AWARD στην κατηγορία Κλασσικών Σκαφών. Το βραβείο θα απονεμηθεί στο πιο καλοδιατηρημένο σκάφος με βάση τις αξίες της αυθεντικότητας και της ιστορικότητας με σεβασμό στο παρελθόν και στην ιστορία του σκαριού. H GREY GOOSE θα απονείμει το βραβείο GREY GOOSE GOLD SPONSOR AWARD στην κατηγορία Καϊκιών & Λατινιών. Το βραβείο θα απονεμηθεί στο πλήρωμα που θα επιδείξει το μεγαλύτερο teamwork & sportsmanship και θα τηρήσει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι».

Μείνετε συντονισμένοι:

Website: www.spetsesclassicregatta.com

Facebook: spetsesclassicregatta

Instagram: @classicregatta