Σε ρυθμούς 2019 κινείται η τουριστική κίνηση στην Πάρο

Σε ρυθμούς 2019 κινείται η τουριστική κίνηση στην Πάρο

Τα μηνύματα είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά

Το στοίχημα των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων φιλοδοξεί να κερδίσει και φέτος η Πάρος, καθώς τα μηνύματα είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά. Τόσο οι ακτοπλοϊκές αφίξεις που υπερέβησαν κατά 7% τις αντίστοιχες του ίδιου μήνα του 2019 όσο και η αύξηση κατά 22% των ιδιωτικών αυτοκινήτων που υποδηλώνει πρόθεση μεγαλύτερης διάρκειας παραμονής, δίνουν το στίγμα της αναμενόμενης επιτυχίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου 46.495 άτομα, 4.476 Ι.Χ., 1.216 φορτηγά και 968 δίκυκλα έφθασαν στο νησί τον Μάιο του 2022, έναντι 43.516 ατόμων, 3.604 Ι.Χ., 970 φορτηγών και 941 δικύκλων που είχαν αφιχθεί το Μάιο του 2019. Όπως αναφέρεται σε τοπικά Μέσα, τα περισσότερα φορτηγά που φθάνουν, υποδηλώνουν τις μεγαλύτερες επίσης ανάγκες για τροφοδοσία του πληθυσμού ο οποίος αυξάνεται όταν προστίθενται και οι μακράς διαμονής επισκέπτες του.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε ότι «τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Μαΐου μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το σύνολο της χρονιάς που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι και εφέτος παρατεταμένη πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να προσβλέπουμε και σε αύξηση των εσόδων» και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής σε επίπεδο προσέλευσης αλλά και κρατήσεων σημαίνουν ότι οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αποδοτικές και απόλυτα στοχευμένες. Δώσαμε έμφαση στις εναλλακτικές δυνατότητες του νησιού που αποτελούν το «κλειδί» τόσο για την επέκταση της τουριστικής περιόδου όσο και για την ποιοτική της αναβάθμιση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...