Σκιάθος: Έφτασαν οι πρώτοι Γάλλοι τουρίστες με απευθείας πτήση από το Παρίσι

Σκιάθος: Έφτασαν οι πρώτοι Γάλλοι τουρίστες με απευθείας πτήση από το Παρίσι

Τους καλωσόρισαν με παραδοσιακά γλυκά

Η Σκιάθος υποδέχθηκε σήμερα το πρωί για πρώτη φορά την απευθείας πτήση από το Παρίσι με 137 επιβάτες, εγκαινιάζοντας την νέα τουριστική περίοδο.

Η πτήση της «Transavia» που απογειώθηκε από το Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού ήταν επί της ουσίας το άνοιγμα του πανέμορφου νησιού του Παπαδιαμάντη προς τη γαλλική αγορά γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του προορισμού και ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη μετά covid εποχή.

Η δημοτική Αρχή της Σκιάθου επεδίωκε από καιρό την απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Παρίσι, και με την πολύτιμη συνεργασία του ΕΟΤ και της προϊσταμένης του γραφείου στη Γαλλία, Δήμητρας Βοζίκη, του υπουργείου Τουρισμού και της Transavia κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Η πτήση Παρίσι-Σκιάθος έχει προγραμματιστεί για μια φορά την εβδομάδα αυτή την περίοδο και πρόκειται να προστεθεί και δεύτερο δρομολόγιο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρος Ευστάθιου.

Στο αεροδρόμιο του νησιού «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», με το καλωσόρισμα οι «Σκιαθίτισες» του Συλλόγου Γυναικών πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκά της Σκιάθου, το έντυπο-έκδοση του δήμου με παρουσίαση του προορισμού μεταφρασμένο στα γαλλικά, usb με video και φωτογραφίες, μια «πρόσκληση» για τις εκδηλώσεις του δήμου, όπως οι Λαϊκοί Ιππικοί Αγώνες και το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, και μια χειροποίητη λαμπάδα για την λειτουργία της Ανάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με σκοπό τη δυναμική παρουσία του προορισμού στο γαλλικό κοινό και με αφορμή την αεροπορική σύνδεση ο Δήμος Σκιάθου έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια προβολής για πρώτη φορά στο μετρό του Παρισιού και συνεργασία για δράσεις προβολής με την αεροπορική εταιρεία «Transavia», ενώ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας τόνισε ότι «το άνοιγμα στη γαλλική αγορά είναι μια ιστορική στιγμή για τα τουριστικά χρονικά της Σκιάθου, έναν στόχο που η δημοτική αρχή είχε θέσει από τις πρώτες μέρες της θητείας μας».