Ζαχαράκη: Έμπρακτη στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις

Ζαχαράκη: Έμπρακτη στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις

Δηλώσεις της υφυπουργού Τουρισμού στο «Blue Economy Forum: The Way to Green Recovery»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις επανέλαβε με δηλώσεις της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο του «Blue Economy Forum: The Way to Green Recovery», που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization).

Στην παρέμβαση της η υφυπουργός τόνισε, ότι «όλες οι πρωτοβουλίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τις αγοράς», και πρόσθεσε ότι «προωθούμε τον βιώσιμο τουρισμό και την προσβασιμότητα, σε ακτές και λιμάνια όπως επίσης και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όπως έκανε γνωστό η κ. Ζαχαράκη, για πρώτη φορά το Παρατηρητήριο παράκτιου τουρισμού της Μεσογείου θα έχει τη βάση του στην Ελλάδα, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει στην εκπαίδευση των τουριστών όσον αφορά τον βιώσιμο τουρισμό.

Ταυτόχρονα επεσήμανε τον ρόλο που θα παίξει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ έκανε λόγο για την χρηματοδότηση ιδιωτικών πρωτοβουλιών που θα προωθήσουν τον βιώσιμο τουρισμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...