Πότε αναστέλλεται η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων που έχουν πελάτες

Πότε αναστέλλεται η λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων που έχουν πελάτες

Τι προβλέπει η Υπουργική Απόφαση - Που και πόσα θα μείνουν ανοιχτά

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου τελικά και όχι την προσεχή Δευτέρα 30 Μαρτίου θα ανασταλεί η λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, που έχουν ακόμη πελάτες, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, με την εν λόγω απόφαση επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από σήμερα 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 23:00 έως και τις 30 Απριλίου 2020 και ώρα 12:00 για λόγους πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του κοροναϊού. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα καταλύματα, τα οποία είχαν ήδη πελάτες μέχρι και τις επόμενες ημέρες και έπρεπε να ληφθεί μέριμνα γι' αυτούς.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για τα καταλύματα στα οποία κατά τη δημοσίευση της απόφασης διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον 10% της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει λόγος για παράταση μίας εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...