Πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις

Πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις

Έκανε αναφορά στο master plan του ΤΑΙΠΕΔ σε υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις και υποδομές

Πρόσκληση στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις απηύθυνε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στην 4η Σύνοδο της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Ο άνεμος είναι ούριος για τον ελληνικό τουρισμό», είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος υπογράμμισε πως «στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η επιτάχυνση όλων των ώριμων επενδυτικών σχεδίων σε τουριστικές μονάδες και η πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά δίκτυα), με κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και συμμετοχή του στο κόστος».

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο υπουργός Τουρισμού στους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και του αραβικού κόσμου, «δεσμούς που καλούμαστε σήμερα να αναπτύξουμε περαιτέρω προς όφελος των χωρών μας για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε. Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε, ότι «η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω τη 10ετή οικονομική κρίση και έχοντας αλλάξει σελίδα σε πολιτικό επίπεδο στις 7 Ιουλίου, προσφέρει εκτός από σταθερότητα και ασφάλεια και σταθερό οικονομικό περιβάλλον».

Τόνισε δε πως «για την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού η στροφή της οικονομίας μας σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης είναι αδιαπραγμάτευτη». «Η βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων, η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας, η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδόσεων και η προώθηση ποιοτικών τουριστικών υποδομών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας», υπογράμμισε.

«Οι υφιστάμενες τουριστικές εγκαταστάσεις όπως έχουν περιγραφεί στο master plan του ΤΑΙΠΕΔ, όπως οι Μαρίνες, συνθέτουν ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο το οποίο μπορεί να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου», είπε ο υπουργός Τουρισμού. Τέλος ανέφερε, ότι «η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού, όπως ο ιαματικός, ο συνεδριακός, ο γαστρονομικός, ο αθλητικός, κ.ά, ώστε να καταστεί το τουριστικό μας προϊόν πιο ελκυστικό, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...