Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των τουριστών στην Ελλάδα

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των τουριστών στην Ελλάδα

Τι δείχνουν τα στοιχεία του trivago

Η Αθήνα, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των τουριστών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της trivago.

Πιο συγκεκριμένα, η σύγκριση για το μήνα Μάιο την τελευταία τριετία καταδεικνύει ότι η Αθήνα παραμένει πρώτη στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, απόδειξη ότι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν Ελλάδα, προτιμούν να περάσουν κάποιες μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα πριν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά.

Ωστόσο, η Σαντορίνη παραμένει η αγαπημένη των τουριστών με τέσσερις προορισμούς, καθως Φηρά, Οία, Ημεροβίγλι και Φηροστεφάνι καταλαμβάνουν τέσσερις από τις δέκα θέσεις στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ελλάδα για το Μάιο 2017.

Το Μάιο του 2018 πάντως, η Μύκονος ανέβηκε στις προτιμήσεις των τουριστών, ενώ Κέρκυρα, Ρόδος και Άγιος Νικόλαος Κρήτης κατέλαβαν μια θέση στη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι για τον Μάιο 2019 η Οία κατέλαβε τη 10η θέση στις προτιμήσεις των τουριστών, ενώ η Ρόδος ανέβηκε αρκετές θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Παρόμοιοι οι προορισμοί που διαμορφώνουν τη λίστα με τους δημοφιλέστερους και για το μήνα Ιούνιο των τελευταίων τριών χρόνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί, ότι ο Λαγανάς Ζακύνθου, το Σιδάρι της Κέρκυρας και το Ρέθυμνο, κάνουν την εμφάνιση τους στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για το μήνα Ιούνιο των τελευταίων τριών χρόνων.