Αρχιτέκτονες της Melike Altinisik θα δημιουργήσουν μουσείο ρομπότ στη Νότια Κορέα

Αρχιτέκτονες της Melike Altinisik θα δημιουργήσουν μουσείο ρομπότ στη Νότια Κορέα

Το γραφείο σχεδιασμού της Τουρκίας Melike Altinisik Architects (MAA) έχει επιλεγεί για να δημιουργήσει ένα μουσείο για ρομπότ

Στη Σεούλ, το μελλοντικό Μουσείο Επιστήμης Ρομποτών (RSM), το οποίο θα έχει σφαιροειδές σχήμα σε αντίθεση με την ορθογώνια μορφή για να προσφέρει ένα "ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σύνδεσης με τον αστικό προσανατολισμό και τους δημόσιους χώρους", θα ανέλθει σε τέσσερις ορόφους και θα περιλαμβάνει τρεις εκθεσιακούς χώρους, ένα μουσείο, γραφεία και αίθουσα σεμιναρίων.

Η εναρκτήρια έκθεση του αξιοθέατου - που σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τον στόχο της RSM να προωθήσει και να γιορτάσει την επιστημονική καινοτομία - θα είναι τόσο επιτελική όσο και εκπαιδευτική.

Σε μια περιγραφή του έργου στην ιστοσελίδα της Μητροπολιτικής κυβέρνησης της Σεούλ, ο ΜΑΑ δήλωσε: «Με τη βοήθεια ενός συστήματος προσομοίωσης κτιρίων (BIM), τα ρομπότ θα συναρμολογήσουν, συγκολλήσουν και γυαλίσουν τις μεταλλικές πλάκες. Μια άλλη ομάδα ρομπότ θα εκτυπώσει 3D σκυρόδεμα για το γύρω τοπίο."

Η εταιρεία πρόσθεσε: "Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός ρομποτικής κατασκευής και τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι το μέλλον της οικοδομικής βιομηχανίας και δίνει στον αρχιτέκτονα περισσότερη ελευθερία να εφεύρει".

Η κατασκευή στο RSM είναι έτοιμη να ξεκινήσει το 2020 και να ολοκληρωθεί το 2022.