«Έκρηξη» προκρατήσεων Ρώσων για τουρισμό στην Ελλάδα

«Έκρηξη» προκρατήσεων Ρώσων για τουρισμό στην Ελλάδα

Αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο

Αυξημένες έως και 15% είναι οι προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων για την Ελλάδα για το 2019, οπότε αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για να συνεχιστεί η ισχυρή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα. Η υπουργός Τουρισμού, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου, πραγματοποιήσαν συναντήσεις με τους τουριστικούς ομίλους, που διοργανώνουν τον κύριο όγκο των ταξιδιωτικών πακέτων στην αγορά της Ρωσίας.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων και των διαπραγματεύσεων τέθηκε η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση των πιο δημοφιλών προορισμών στα προγράμματά τους, το άνοιγμα νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από περισσότερες ρωσικές πόλεις και η δυναμική προώθηση και προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων που η Ελλάδα προσφέρει. H υπουργός παρέστη στην τελετή εγκαινίων της ΜΙΤΤ 2019 και τέλεσε τα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας Ανδρέα Φρυγανά και της Γενικής Προξένου Ελένης Βακάλη.

Η υπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα των Ελλήνων συνεκθετών στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, που σημείωσε υψηλή επισκεψιμότητα, καταδεικνύοντας το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Ελλάδα ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Ρωσικά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη ρωσική αγορά και παρουσίασε όλες τις ενέργειες για την προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ξεχώρισε η φαντασμαγορική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε και υποστήριξε ο ΕΟΤ, ο Όμιλος Μουζενίδη και το ρωσικό περιοδικό ΟK! και συνιστά τεράστια προβολή της χώρας μας στη Ρωσία. Την εκδήλωση στο GumDemonstration Hall της Μόσχας τίμησαν με την παρουσία τους διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων θέρετρων SPA και ξενοδοχειακών αλυσίδων στην Ελλάδα, και επικεφαλής των κορυφαίων τουριστικών γραφείων που ειδικεύονται σε διακοπές πολυτελείας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ΑnnaSnatkina, Igor Vernik, DaryaMoroz, Vladimir Mishukov,Elena Podkaminiskaya, IrinaBezrukova, Anatoly Beliy,Ekaterina Guseva, OlgaMedynich, Natalia Bardo,Evgeny Pronin. Επίσης, οι χορευτές των μπαλέτων Μπολσόι Denis Rodkin, Anna Tikhomirova, Artem Ovcharenko, οι τραγουδιστές Natalia Podolskaya, Vlad Topalov, ο σχεδιαστής μόδας Igor Chapurin και ο Ρώσος κοσμοναύτης Anton Shkaplerov που πρόβαλε την Ελλάδα και τον ΕΟΤ από το διάστημα σε ένα βίντεο με μεγάλη απήχηση στη Ρωσία.

Η υπουργός Τουρισμού χαιρέτισε στην εκδήλωση, εξαίροντας τις στενές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό. Προέτρεψε τους προσκεκλημένους να επισκεφθούν την Ελλάδα, να ανακαλύψουν το μεγάλο εύρος των επιλογών σε προορισμούς και θεματικά τουριστικά προϊόντα, και το υψηλό επίπεδο της ελληνικής φιλοξενίας, και να γίνουν οι καλύτεροι "πρεσβευτές" της Ελλάδας στο ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό.

Η κ. Κουντουρά τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ απένειμε και η ίδια τιμητική διάκριση στον Πρέσβη κ. Ανδρέα Φρυγανά για τη στήριξη και τη συμβολή του στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στην Ελλάδα το βραβείο της έκθεσης ΜΙΤΤ για το καλύτερο περίπτερο

H δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη φετινή ΜΙΤΤ ολοκληρώθηκε με μία σημαντική διάκριση. Ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο καλύτερης παρουσίας χώρας "Country PresentationAward" για την μακρoχρόνια συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση και την ελκυστικότητα του ελληνικού περιπτέρου. Το βραβείο παρέλαβε από τους διοργανωτές της Έκθεσης ΜΙΤΤ, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...