Οι Ρουμάνοι «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις διακοπές τους το 2019

Οι Ρουμάνοι «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις διακοπές τους το 2019

Σύμφωνα με εκτιμήσεις φέτος αναμένεται να φθάσουν τα 1,3 εκατομμύρια

Η Ελλάδα θα είναι και το 2019 ο πρώτος προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των tour operators της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΕΟΤ στη Ρουμανία, Γιώργο Σταφυλάκη, «το τουριστικό ρεύμα από την Ρουμανία αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί και το 2019 κατά 10%-15%. Ήδη, τους πρώτους 9 μήνες καταγράφηκαν 1,26 εκατομμύρια Ρουμάνοι που επέλεξαν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και αναμένεται να φθάσουν το 1,3 εκατομμύρια».

Ο κ. Σταφυλάκης κάνοντας έναν απολογισμό με την ολοκλήρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Ρουμανίας TTR I (Targul de Turism-Romexpo), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι (21-24 Φεβρουαρίου), τόνισε ότι τα μηνύματα και φέτος είναι πολύ ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η Ρουμανία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για τη χώρα μας, για την ακρίβεια η 4η αγορά σε αριθμό επισκεπτών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προβολή της Ελλάδας δυναμικά, για την οποία φέτος επιστρατεύτηκαν και ηθοποιοί. Όπως εξηγεί ο κ. Σταφυλάκης «τo PRO TV φέτος πραγματοποίησε την ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στη Ρουμανία. Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά "Vlad", η οποία οργανώθηκε από τα κεντρικά της Warner στην Γερμανία, στα πρότυπα διεθνών παραγωγών της Warner. Συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί της Ρουμανίας και τα γυρίσματα έγιναν στη Ρουμανία και στην Ελλάδα. Το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας συνέβαλε ώστε να γίνει η επιλογή της Ελλάδας αντί της Βουλγαρίας για τα γυρίσματα στο εξωτερικό. Μέρος της σειράς κινηματογραφήθηκε στη Χαλκιδική (Porto Carras) και σε άλλα σημεία στην ίδια περιοχή. Η Ελλάδα και η Χαλκιδική αναφέρονται κανονικά στη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε πριν από 4 μέρες και συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές».

Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων και επισκεπτών, οι οποίοι παρακολούθησαν τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, όλες τις ημέρες της έκθεσης. Ανάμεσά τους και ο Gabriel Coveseanu (Cove), παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης εκπομπής (Vorbeste Lumea - «Ο κόσμος μιλάει») του πρώτου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της Ρουμανίας PRO TV, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε ταξίδια εξοικείωσης στην Ελλάδα τα οποία διοργανώθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας. Το «παρών» έδωσε και ο Daniel Buzdugan, επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός.

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι φιλοξένησε 330 εκθέτες από 15 χώρες και προσέλκυσε περίπου 25.000 επισκέπτες. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε με ένα περίπτερο συνολικά 104 τμ, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 6 Περιφέρειες (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας).

Παρακαλούμε περιμένετε ...