Διπλασιάστηκαν οι προκρατήσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν

Διπλασιάστηκαν οι προκρατήσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν

Σύμφωνα με την Έλενα Κουντουρά το 2018 έκλεισε με ρεκόρ 33 εκατ. διεθνών αφίξεων και έσοδα άνω των 16 δισ. ευρώ

Στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και στις επόμενες κινήσεις για να διασφαλιστεί και το 2019 η εξαιρετική πορεία του ελληνικού τουρισμού και τα συνεχόμενα ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας, όπως επίσης και για να διατηρηθεί η διψήφια αύξηση, που ήδη σημειώθηκε στις προκρατήσεις για τη φετινή χρονιά από τις ξένες αγορές, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στον ρ/σ Alpha.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, το 2018 έκλεισε με νέο ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με 33 εκατ. διεθνείς αφίξεις και έσοδα άνω των 16 δισ. ευρώ, τονίζοντας την τεράστια συμβολή του τουρισμού συνολικά στην ελληνική οικονομία, που συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη όλους τους παραγωγικούς κλάδους, όπως το εμπόριο, η οικοδομική δραστηριότητα και οι κατασκευές, και η κτηματαγορά. «Το 2019 θα είναι μία χρονιά απαιτητική και δύσκολη», είπε η υπουργός, αναφερόμενη σε σειρά προκλήσεων που ήδη διαχειρίζεται.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Brexit και τους κλυδωνισμούς που αναμένεται να επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία, τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν low cost αεροπορικές εταιρείες και επηρεάζουν τον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά και τον αυξημένο ανταγωνισμό από χώρες εκτός ΕΕ που υιοθετούν επιθετικές και «επιδοματικές» πολιτικές στον τουρισμό και διαθέτουν πολλαπλάσια κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή τους, συγκριτικά με την Ελλάδα.

Η υπουργός τόνισε, ότι θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της βρετανικής και ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να περιοριστούν τυχόν προβλήματα και να διασφαλιστεί η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, σε συνέχεια της θετικής πορείας των προκρατήσεων από το σύνολο των αγορών, αλλά και ειδικότερα από τη Μεγάλη Βρετανία, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, ξεκαθάρισε τη συνεπή της στάση ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλα, πάνω από οποιοδήποτε κομματικό όφελος και πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Τόνισε ότι η πολιτική κριτική είναι καλοδεχούμενη. Κατήγγειλε όμως, ότι είναι καταδικαστέα τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, οι προσωπικές επιθέσεις και η στοχοποίησή της από πολιτικούς αντιπάλους, που δίνουν το δικαίωμα και την πολιτική κάλυψη σε ακραία στοιχεία να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν.

«Δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς» τόνισε και κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις, με γενναιότητα να υψώσουν τείχος απέναντι σε αυτές τις τακτικές. Έκλεισε λέγοντας ότι έβαζε και θα βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα και «με όποιο κόστος» και ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...