Τα 7 μυστικά που γνωρίζουν οι πιλότοι και δεν σας λένε

Τα 7 μυστικά που γνωρίζουν οι πιλότοι και δεν σας λένε

Οι πιλότοι απάντησαν σε ερωτήσεις

Υπάρχουν πάντοτε κάποια ερωτήματα που θέλουμε να μας απαντήσουν οι πιλότοι για τη διαδικασία των αεροπορικών ταξιδιών.

Το Reader's Digest αισθάνθηκε ακριβώς το ίδιο, οπότε ζήτησε από τους πιλότους εμπορικών αεροπορικών εταιρειών να μοιραστούν μερικά από τα μυστικά τους.

Οι πιλότοι απάντησαν σε ερωτήσεις, καλύπτοντας τα πάντα από την καλύτερη στιγμή της ημέρας για να πετάξουν στα λιγότερο αγαπημένα τους αεροδρόμια για να επισκεφτούν.

Παρακάτω υπάρχουν 7 απαντήσεις σε αυτές τις καυτές ερωτήσεις.

1. Λιγότερο καύσιμο, περισσότερη ανησυχία

Αν και οι τιμές των καυσίμων των αεροπορικών εταιρειών έχουν πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι ένα κόστος που παρακολουθούν προσεκτικά. Ένας πιλότος αποκαλύπτει ότι οι αερομεταφορείς ανεφοδιάζουν αρκετά τα αεροπλάνα για να φτάσουν στον προορισμό, αλλά αν υπάρξει καθυστέρηση, μπορεί να αναγκαστείτε να προσγειωθείτε σε ένα πιο κοντινό αεροδρόμιο.

2. Οι πιλότοι είναι κουρασμένοι

Ακόμη και με τις αλλαγές κανόνων που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους πιλότους περισσότερο ξεκούραση, δεν αρκεί. Ένας πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρείας παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ούτε για να φάει.

3. Καλός καιρός, κακός καιρός

Κάθε ταξιδιώτης έχει βρεθεί σε καθυστέρηση πτήσης. Υπάρχει πάντα ένας επιβάτης που ελέγχει τον καιρό στην πόλη άφιξης και σημειώνει ότι φαίνεται να είναι καλός. Αλλά ο πιλότος λέει ότι δεν είναι η πόλη προορισμού το πρόβλημα, διότι στον εναέριο χώρο μεταξύ των δύο πόλεων μπορεί ο καιρός να είναι άστατος.

4. Ζώνη για το μωρό

Παρόλο που οι κανονισμοί της FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας) επιτρέπουν στους γονείς να μεταφέρουν μωρά ηλικίας μέχρι δύο ετών στα πόδια τους, οι περισσότεροι πιλότοι συμφωνούν ότι αυτή η πρακτική είναι πολύ επικίνδυνη. Γιατί; Αν υπάρχει αναταραχή, κρούση ή επιβράδυνση, μπορείτε να χάσετε τον έλεγχο του παιδιού σας με τραγικά αποτελέσματα.

5. Λιγότερο Αγαπημένα Αεροδρόμια

Τα αεροσκάφη Ronald Reagan Washington και το αεροδρόμιο John Wayne στο Orange County της Καλιφόρνια, είναι τα δύο λιγότερα αγαπημένα αεροδρόμια επειδή έχουν περιορισμούς θορύβου που κάνουν την πτήση... μια πρόκληση. Και οι δύο έχουν μικρούς διαδρόμους που απαιτούν γρήγορες απογειώσεις.

6. Αεροπλάνα που χτυπήθηκαν από αστραπή

Ένας πιλότος με έδρα το Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας παραδέχθηκε ότι οι περισσότεροι πιλότοι έχουν βιώσει χτύπημα αστραπής στο αεροπλάνο τους, αλλά διαβεβαιώνει τους ταξιδιώτες ότι τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα και για αυτό. «Ακούτε μια μεγάλη έκρηξη και βλέπετε ένα μεγάλο φλας και αυτό είναι. Δεν πρόκειται να πέσετε από τον ουρανό», είπε.

7. Λόγια που δεν θα ακούσετε ποτέ στην πτήση σας

Αυτές οι λέξεις είναι «μία από τις μηχανές μας απλά χάλασε.» Αντ 'αυτού, οι πιλότοι χρησιμοποιούν λέξεις που οι επιβάτες δεν θα νιώσουν άσχημα όταν τις ακούσουν, όπως «ένας από τους κινητήρες μας δείχνει ακατάλληλος» ή δεν λένε τίποτα. Τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι κατασκευασμένα για να μπορούν να συνεχίσουν να πετούν εάν χάσουν ένα κινητήρα.