Προτάσεις ξενοδόχων των Χανίων για επέκταση της τουριστικής σαιζόν

Προτάσεις ξενοδόχων των Χανίων για επέκταση της τουριστικής σαιζόν

Επαφές της Ένωσης Ξενοδόχων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators

Η προοπτική της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στα Χανιά, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα τέτοιο εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία, τέθηκαν στο επίκεντρο σειράς επαφών, που είχε με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και tour operators η Ένωση ξενοδόχων νομού Χανίων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωσή της Ένωσης, στόχος των επαφών και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει είναι η σταδιακή άμβλυνση της εποχικότητας και η σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Διαπιστώσαμε ότι τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και οι Tour Operators, είναι ανοιχτοί σε αυτή την πρόκληση και διαβλέπουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας, ειδικότερα με το δεδομένο των συνεργασιών και κοινών προσπαθειών από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση ξενοδόχων.

Παράλληλα, αναφέρεται στις βασικές προϋποθέσεις που θα συντελέσουν στην επιτυχία αυτού του στόχου επισημαίνοντας την ανάγκη τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά όλη την εβδομάδα στις τουριστικές περιοχές, να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας τους και να βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές σε δρόμους και πεζοδρόμια. Η ανάπτυξη με προοπτική 5ετίας τουλάχιστον ενός γηπέδου golf και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού όπως ο περιηγητικός, ο πολιτιστικός, η γαστρονομία είναι στοιχεία που σύμφωνα με την Ένωση θα πρέπει να υπάρξουν ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση.

«Είναι επομένως φανερό ότι για να πετύχουμε την πολυπόθητη αύξηση αφίξεων σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων, ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων με βεβαιότητα δηλώνει ότι τα μέλη της είναι έτοιμα να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, με νέες επενδύσεις, εκσυγχρονισμούς και βελτίωση υποδομών ώστε να μπορούν να υποδεχθούν επισκέπτες τους χειμερινούς μήνες», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση μέσω της οποίας η Ένωση ζητά την συνεργασία δήμων και Περιφέρειας σε θέματα βελτίωσης των υποδομών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...