Αυξάνει 4% τις τιμές τουριστικών πακέτων για Ελλάδα η Thomas Cook

Αυξάνει 4% τις τιμές τουριστικών πακέτων για Ελλάδα η Thomas Cook

Ο tour operator προσθέτει για το 2019 στους τουριστικούς προορισμούς τη Θάσο, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο

Αυξημένες κατά 4% θα είναι οι τιμές στα ελληνικά προγράμματα της Thomas Cook για τους Γερμανούς τουρίστες το 2019, όπως δήλωσαν στελέχη του Ομίλου στη χώρα, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για το επόμενο καλοκαίρι.

Στους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας ο tour operator προσθέτει για το 2019 τη Θάσο, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Για τη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας η αύξηση των τιμών είναι 1% και για την Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία 3%. Η Thomas Cook αυξάνει επίσης κατά 30% τις πτήσεις για Τουρκία, προσθέτοντας 16 νέα ξενοδοχεία στη γείτονα χώρα, ενώ διεύρυνε και το πρόγραμμα της Τυνησίας.

Η επικεφαλής της Thomas Cook στη Γερμανία Στέφανι Μπερκ περιέγραψε το 2018 ως έτος με σκαμπανεβάσματα. Οι κρατήσεις είπε, ξεκίνησαν με έντονους ρυθμούς, αλλά λόγω των συνθηκών ζέστης την άνοιξη και το καλοκαίρι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη υπήρξαν διακυμάνσεις. Το χάος στις πτήσεις τη θερινή σεζόν, με πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις, είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο. Έτσι, τελικά η αύξηση των πωλήσεων ήταν σχεδόν μηδενική, ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρά λόγω των υψηλότερων τιμών πώλησης.

Για το 2019, ο tour operator δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του, που έχουν καθυστέρηση στις πτήσεις του, να μπορούν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων με checkout και να χρησιμοποιούν το δωμάτιό τους μέχρι τις 20:00 την ημέρα αναχώρησης σε 52 ξενοδοχεία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η επιβάρυνση γι αυτό ξεκινάει από 14 ευρώ ανά άτομο και συναρτάται από την εποχή και το δωμάτιο.

Οι πελάτες επίσης μπορούν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις σε διαφορετικές τιμές για θεραπείες ευεξίας σε διάφορα ξενοδοχεία Sunprime και Sunwing, καθώς και για έξτρα υπηρεσίες. Η Thomas Cook θα προσθέσει 20 ακόμα ξενοδοχεία με το δικό της σήμα το επόμενο καλοκαίρι. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο Clubs Cook και το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά της Κρήτης.