«Χτύπησε» τα 100 ευρώ η τιμή των ξενοδοχείων στην Αθήνα

«Χτύπησε» τα 100 ευρώ η τιμή των ξενοδοχείων στην Αθήνα

Καταγράφει αύξηση 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι

Τα 100 ευρώ αγγίζει πλέον η μέση τιμή των ξενοδοχείων της Αθήνας και αυτό, μάλιστα, σε μια περίοδο που τα νησιά και οι παραλιακοί τουριστικοί προορισμοί διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος του τουρισμού.

Όπως δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία του δείκτη Hotel Price Index της Trivago, η μέση τιμή για δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αθήνα είναι τον μήνα Αύγουστο στα 99 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Μάλιστα, τους μήνες μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, που είναι και το peak της τουριστικής περιόδου για την πρωτεύουσα, η μέση τιμή ήταν ακόμη υψηλότερη, ξεπερνώντας και τα 120 ευρώ.

Η Αθήνα βρίσκεται πλέον, στη λίστα του κόστους διαμονής, πάνω από άλλους δημοφιλείς αστικούς προορισμούς, όπως η Ρώμη, το Βερολίνο και η Βιέννη.

Παραμένει όμως πιο οικονομική σε σχέση με το Λονδίνο (133 ευρώ), τη Βαρκελώνη (127 ευρώ) και το Παρίσι (115 ευρώ), που βρίσκονται στην κορυφή των ταξιδιωτικών πακέτων.

Οι κρατήσεις, πάντως, για το Σεπτέμβριο φέρνουν καλά νέα για τους επαγγελματίες του τουρισμού, που βλέπουν πληρότητες ακόμη και 100%.