Ρεκόρ 30ετίας στις ακτοπλοϊκές αφίξεις τουριστών στην Πάρο

Ρεκόρ 30ετίας στις ακτοπλοϊκές αφίξεις τουριστών στην Πάρο

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι αφίξεις επιβατών με συνολικά 19 διαφορετικά πλοία και 661 κατάπλους

Ρεκόρ 30ετίας κατέγραψαν οι αφίξεις επιβατών στο λιμάνι της Πάρου κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του Λιμεναρχείου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα parianostypos.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία αφίχθησαν στο νησί 148.385 επιβάτες και 15.400 αυτοκίνητα έναντι 140.007 επιβατών και 12.217 Ι.Χ. που έφθασαν στην Πάρο τον Ιούλιο του 2017. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε αυξήσεις της τάξης του 6% για τους επιβάτες και 26% για τα Ι.Χ. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι, ότι η φετινή κίνηση αφιχθέντων επιβατών ήταν μακράν η καλύτερη εδώ και περίπου 30 χρόνια, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διατηρούνται από το 1989, ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πολυπληθέστερος σε επισκέπτες στην Πάρο.

Οι περισσότεροι από αυτούς που επισκέφθηκαν την Πάρο μέσα στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού του 2018, είχαν ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά και ακολουθούν τα λιμάνια της Μυκόνου, της Νάξου, της Σαντορίνης και της Ραφήνας. Συγκεκριμένα, 73.969 επιβάτες, δηλαδή περίπου οι μισοί από αυτούς που αφίχθησαν στην Πάρο τον Ιούλιο, προέρχονταν από Πειραιά, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των Ι.Χ. που αφίχθησαν στο νησί, δηλαδή 8.899 αυτοκίνητα αναχώρησαν και πάλι από Πειραιά.

Όλος αυτός ο όγκος τουριστών που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο, έφθασε στο νησί με εκατοντάδες κατάπλους πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, πραγματοποιήθηκαν 661 αφίξεις πλοίων μέσα στον μήνα, 358 από ταχύπλοα και 303 από συμβατικά πλοία από 19 διαφορετικά πλοία που εξυπηρέτησαν την επιβατική κίνηση, ενώ η 28η Ιουλίου ήταν η ημέρα μέσα στην οποία σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων.