Στους 5 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο η Κρήτη

Στους 5 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο η Κρήτη

Οι χρήστες του Trip Advisor κατέταξαν ψηλά στις προτιμήσεις τους το ελληνικό νησί

Στη λίστα με τους 25 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και μάλιστα καταλαμβάνοντας την 5η θέση, αναδείχθηκε η Κρήτη για το 2018 σύμφωνα με τους χρήστες του Trip Advisor, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Το ελληνικό νησί βρίσκεται πίσω από το Παρίσι, που κατατάσσεται 1ο, το Λονδίνο, τη Ρώμη και το Μπαλί, αφήνοντας πίσω την Βαρκελώνη, την Πράγα, το Μαρακές, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη και άλλους κορυφαίους προορισμούς. Μάλιστα, στο tripadvisor η Κρήτη περιγράφεται ως εξής:

«Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος».