TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός το 2018

TUI: Η Ελλάδα δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός το 2018

Μετά την Ισπανία οι ευρωπαίοι πελάτες του μεγάλου tour operator προτιμούν τη χώρα μας για διακοπές

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών μετά την Ισπανία για τους ευρωπαίους τουρίστες που ταξιδεύουν με τον μεγάλο tour operator TUI αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθούν η Ιταλία και η Κύπρος, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται φέτος η Τουρκία.Σε επίπεδο επιμέρους προορισμών, απόλυτος προορισμός φέτος είναι η Κρήτη και ακολουθούν η Μαγιόρκα, η Αττάλεια, η Ρόδος και η Λάρνακα.Τρεις στους 5 top προορισμούς των Γερμανών είναι ελληνικοί.

Την ίδια ώρα, ενώ η Μεσόγειος είναι κορυφαίος προορισμός διακοπών για το 2018, παρατηρούνται διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε διαφορετικές αγορές. Οι Γερμανοί συνεχίζουν να κάνουν διακοπές στην Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας τους. Είναι η μοναδική εθνικότητα ταξιδιωτών στην Ευρώπη, που το εσωτερικό της χώρας βρίσκεται στην πρώτη 5άδα των δημοφιλέστερων προορισμών τους για διακοπές το καλοκαίρι.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Γερμανών πελατών της TUI είναι Μαγιόρκα, Αττάλεια, Κρήτη, Ρόδος και Κως. Για τους Νορβηγούς, τους Σουηδούς, τους Δανούς και του Φινλανδούς, αλλά και για τους Πολωνούς, τους Αυστριακούς και τους Γάλλους, η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός διακοπών φέτος. Οι Αυστριακοί προτιμούν κυρίως την Κρήτη και τη Ρόδο. Οι Βρετανοί, Βέλγοι και Ολλανδοί προτιμούν την Ισπανία. Η Μαγιόρκα, η Τενερίφη και η Ίμπιζα είναι ονειρικοί προορισμοί για τους Βρετανούς και τους Ιρλανδούς.

Οι Ολλανδοί, Βρετανοί και Ιρλανδοί ταξιδιώτες προτιμούν επιπλέον πιο μακρινούς προορισμούς το καλοκαίρι. Οι Ολλανδοί προτιμούν Καραϊβική, ενώ οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί Κανκούν. Οι Γάλλοι επιδιώκουν διακοπές κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία. Ο απόλυτος προορισμός για αυτούς είναι το Παλέρμο.