Δωρεάν είσοδος σε σημαντικά μουσεία της Αθήνας συνδυαστικά με υπέροχες βόλτες

Δωρεάν είσοδος σε σημαντικά μουσεία της Αθήνας συνδυαστικά με υπέροχες βόλτες

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, πολιτισμός και ψυχαγωγία οι πρωταγωνιστές της ημέρας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα με δωρεάν είσοδο για όλους τους επισκέπτες τους. Σημειώστε ότι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Με αφορμή το συγκεκριμένο εορτασμό, σας προτείνουμε βόλτες σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες συνδυάζουν ταυτόχρονα τον πολιτισμό με την ψυχαγωγία.

Έξι από τα σημαντικότερα μουσεία στην πόλη γίνονται η αφορμή για να βγούμε από το σπίτι και να βρεθούμε σε αγαπημένα στέκια στις περιοχές γύρω από αυτά. Ακολουθήστε κάποια από τις προτάσεις μας για σήμερα και δεν θα χάσετε!

Μουσείο Ακρόπολης

Η μέρα ξεκινάει με αρωματικό καφέ στο Μακρυγιάννη 3, στον ομώνυμο πεζόδρομο, με θέα τόσο στο Μουσείο της Ακρόπολης, όσο και την Ακρόπολη. Ακολουθεί η περιήγηση σε ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία της Ευρώπης, η οποία δεν θα σας πάρει λιγότερο από δύο ώρες. Μάλιστα, για να τιμήσει την ημέρα αυτή, το Μουσείο της Ακρόπολης θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης.

Μόλις ολοκληρωθεί η γνωριμία σας με ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε το cafe του μουσείου, το οποίο ενδείκνυται για απολαυστικό καφέ με τον Ιερό Βράχο σε gros plan. Η βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα σας κάνει να αισθανθείτε πως διασχίζετε έναν αρχαίο κόσμο σε σύγχρονο πλαίσιο, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να δεσπόζουν στα δεξιά σας, αλλά και υπέροχα κτήρια του 19ου και 20ου αιώνα στα αριστερά σας να διεκδικούν μονίμως την προσοχή σας.

Για ένα γευστικό break προτιμήστε το κουκλίστικο Lotte (Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ. 211 4078639), ένα λιλιπούτειο και χρωματιστό bistro, που θυμίζει παριζιάνικα μαγαζιά αντίστοιχης αισθητικής. Αν θέλετε κάτι πιο formal, ανεβείτε στον τελευταίο όροφό του ξενοδοχείου AthensWas, όπου βρίσκεται το Sense Restaurant με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και έχοντας θεσπέσια θέα, θα δοκιμάσετε πολύ ενδιαφέροντα πιάτα της ελληνικής κουζίνας με σύγχρονη άποψη. Κλείστε την ημέρα σας με ένα χαλαρωτικό cocktail στο Point a, στο roof garden του Hotel Herodion, συνοδεία γευστικών tapas και την καλύτερη θέα της πόλης στα πόδια σας.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Η πυξίδα δείχνει βόρεια, και πιο συγκεκριμένα Κηφισιά, καθώς το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ έχει επιλεγεί ως τιμώμενο μουσείο για την Ελλάδα για το 2018. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, με τη σειρά του, τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων από τις 17 έως τις 20 Μαΐου γεμάτο με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Το πλούσιο αρχειακό υλικό και οι συλλογές του μουσείου, που περιλαμβάνουν 23.500 αντικείμενα και αρχεία, προσελκύουν το βλέμμα των επισκεπτών, ενώ η αίθουσα της Αρχαίας Ελλάδας, υποβλητική και ανατρεπτική, αποκαλύπτει σημαντικά ευρήματα σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Συνδυάστε τη βόλτα σας στην Κηφισιά με έναν καφέ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Museum Cafe μέσα στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (με την ευκαιρία επισκεφτείτε και τους χώρους του μουσείου δωρεάν) και εν συνεχεία απολαύστε τον περίπατό σας στους πολυσύχναστους δρόμους της αρχοντικής Κηφισιάς. Το επιτυχημένο all day long bio cafe-restaurant Nice 'n' Easy με φιλοσοφία που πρεσβεύει τις υγιεινές και πεντανόστιμες προτάσεις ενδείκνυται για το γευστικό break της ημέρας, την ώρα που το αποικιακό σκηνικό του Zambri σας καλεί για τη βραδινή σας έξοδο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com