Ελληνικό ξενοδοχείο ανάμεσα στα κορυφαία για vegan ταξιδιώτες παγκοσμίως

Ελληνικό ξενοδοχείο ανάμεσα στα κορυφαία για vegan ταξιδιώτες παγκοσμίως

Στην Κρήτη το ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη δεκάδα, σε έρευνα της TUI

Οι οπαδοί της χορτοφαγίας και της ωμοφαγίας τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται. Όσοι από αυτούς, μάλιστα, είναι και ταξιδιώτες γίνονται ακόμη πιο απαιτητικοί, αναζητώντας ξενοδοχεία και καταλύματα που έχουν να τους προσφέρουν αυτό που αναζητούν: γευστικές δημιουργίες βασισμένες στη φιλοσοφία της vegetarian και vegan λογικής.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε blogger της TUI –της παγκοσμίου φήμης πολυεθνικής, ταξιδιωτικής και τουριστικής εταιρείας με έδρα της το Ανόβερο στη Γερμανία– αποδείχθηκε ότι οι ξενοδόχοι παγκοσμίως έχουν αντιληφθεί την νέα τάση που σιγά σιγά κυριεύει τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής και έχουν συμπεριλάβει στις υπηρεσίες τους αντίστοιχες παροχές.

Ανάμεσα, λοιπόν, στα δέκα κορυφαία ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ευρώπη που έχουν ασπαστεί τη φιλοσοφία της χορτοφαγίας και ωμοφαγίας, φιγουράρει και ένα ελληνικό.

NaturMed Hotel Carbona, Χεβίζ- Ουγγαρία

Με επίσημη πιστοποίηση ως ένα από τα «vegan friendly» ξενοδοχεία στην Ευρώπη, ως μέλος της VeganWelcome, το NaturMed Hotel Carbona στη λουτρόπολη Heviz στην Ουγγαρία, σε απόσταση 10 χλμ. από τη λίμνη Balaton, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα της TUI.

Ένας επίγειος παράδεισος απόλυτης χαλάρωσης που διαθέτει ιαματικά λουτρά με ατμόσφαιρα ρωμαϊκών χρόνων σε συνδυασμό με τις άκρως υγιεινές και ταυτόχρονα χορτοφαγικές και γευστικές προτάσεις του εστιατορίου, αναδεικνύουν το συγκεκριμένο 4* ξενοδοχείο στον απόλυτο προορισμό.

Πληροφορίες

https://carbona.hu

Waldhotel am Notschreipass, Βυρτεμβέργη- Γερμανία

Με απίστευτη θέα στην κοιλάδα του Ρήνου και εκπληκτική τοποθεσία στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού, το Waldhotel am Notschreipass διαθέτει μενού αποκλειστικά για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής αλλά και για όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν την συγκεκριμένη κουζίνα.

Μάλιστα, κάθε βράδυ σερβίρεται μενού 4 πιάτων με χορτοφαγική φιλοσοφία, ενώ στο μπουφέ του πρωινού υπάρχει ειδική vegan γωνιά. Στα συν το γεγονός ότι εδώ οι λάτρεις της χορτοφαγίας μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα χορτοφαγικής μαγειρικής.

Πληροφορίες

www.schwarzwald-waldhotel.de

Schwarzschmied, Νότιο Τιρόλο- Ιταλία

Το Schwarzschmied στο νότιο Τιρόλο ξεχωρίζει στις επιλογές των χορτοφαγικών και ομοφαγικών ταξιδιωτών, λόγω της μεγάλης γκάμας γευστικών επιλογών που βρίσκεται στη διάθεσή τους. Με βάση τις οργανικές πρώτες ύλες (τοπικές και εποχικές) παρασκευάζονται μενού βασισμένα στις ανάγκες του χορτοφαγικού επισκέπτη, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και ειδικό διαμορφωμένο μενού για τους vegan ταξιδιώτες.

Πληροφορίες

www.schwarzschmied.com

Aktivhotel Alpendorf, Σάλτσμπουργκ- Αυστρία

Οι σεφ του 4* Aktivhotel Alpendorf στο Σάλτσμπουργκ ετοιμάζουν με μεράκι και σύνεση μενού χορτοφαγικών και vegan πιάτων, για όσους εκ πεποιθήσεως δεν επιθυμούν να τρώνε πιάτα με ζωικές πρώτες ύλες. Το πρωινό αποτελείται από οργανικές και υγιεινές επιλογές ενώ η κάρτα του δείπνου διαθέτει γκουρμέ, γευστικές προτάσεις με μια ευρεία γκάμα επιλογών για όλα τα γούστα.

Πληροφορίες

www.alpenhof.net

Δείτε ποιο είναι το ελληνικό ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στη λίστα της TUI στο www.greekguide.com