Πώς να αντιμετωπίσετε το jet lag

Συμβουλές για να το ξεπεράσετε όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται

Τα υπερατλαντικά ταξίδια έχουν μόνο ένα κακό. Το jet lag που δημιουργείται μετά από αυτά, καθώς υπάρχουν διαταραχές στη λειτουργία του εσωτερικού ρολογιού του οργανισμού, επηρεάζοντας έτσι τον ύπνο, τη διατροφή ακόμη και τη διάθεση, και την αρτηριακή πίεσή μας.

Μάθε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται...

Ύπνος

Προσπάθησε να έχεις ρυθμίσει το βιολογικό ρολόι σου στην τοπική ώρα του προορισμού σου και προσπάθησε να μείνεις ξύπνιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έτσι ώστε να κοιμηθείς μόλις φτάσεις.

Ξέχνα το πρόγραμμα που ακολουθούσες στη βάση σου και προσάρμοσέ το με βάση τα δεδομένα του νέου προορισμού. Φρόντισε να μην χάσεις τον ύπνο της πρώτης νύχτας, γιατί αυτό θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες μέρες του ταξιδιού σου.

Διατροφή

Τόσο ο ύπνος, όσο και η διατροφή, είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το jet lag. Γι' αυτό προσπάθησε να συγκρατηθείς όταν ο οργανισμός σου θα σου ζητάει φαγητό σύμφωνα με το ωράριο και το πρόγραμμα που είχες και προσαρμόσου στην ώρα του προορισμού σου.

Ξεκούραση

Όσο δύσκολο κι αν είναι, προσπάθησε να ξεκουραστείς όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς, πριν από το ταξίδι σου. Έτσι, θα έχεις περισσότερες δυνάμεις για να αντιμετωπίσεις το jet lag.

Ενυδάτωση

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΝΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΤΗΡΙ

Πιες πολύ νερό, τόσο πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης, όσο και κατά την άφιξή σου στον προορισμό σου, για να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά. Συνδυαστικά, μπορείς να απολαύσεις και ένα φρέσκο χυμό καθώς τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θα ενδυναμώσουν τον οργανισμό σου και θα σε αναζωογονήσουν.