Διακοπές με βροχή: Πέντε πρακτικές συμβουλές

Η μέρα που περιμένατε επιτέλους έφτασε! Το ταξίδι που σχεδιάζατε όλο το χρόνο είναι εδώ και ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις...ή μήπως όχι;

Η βαλίτσα σας είναι γεμάτη από τα απαραίτητα και όταν το αεροπλάνο φτάνει στον προορισμό του βρέχει! Και επιπλέον τα δελτία καιρού δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι βελτίωσης για τις επόμενες μέρες.

Μην απελπίζεστε! Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινά και οι επιλογές, ακόμα κι όταν βρέχει, είναι πολλές!

1. Απολαύστε τον καιρό και εκτιμήστε τη βροχή

Μπορεί οι αμμώδεις παραλίες και οι ηλιόλουστες μέρες να είναι ένα μακρινό όνειρο, παρόλα αυτά οι υγρές καιρικές συνθήκες, ιδίως σε τροπικές περιοχές, δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο.

Οι καταρράκτες της περιοχής θα είναι στα καλύτερα τους και δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό από το να περπατάτε ξυπόλητοι σε ένα λασπώδες μονοπάτι μέσα στη ζούγκλα.

Η διαδρομή Maunawili Falls για παράδειγμα, στο νησί της Χαβάης Oahu είναι η ιδανική επιλογή για μια μέρα με μέτρια βροχόπτωση. Θα διαπιστώσετε ότι η συννεφιά δίνει μοναδικά χρώματα στη βλάστηση και τα λουλούδια.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την ομπρέλα σας και φυσικά τη φωτογραφική σας μηχανή!

2. Ρωτήστε τους ντόπιους

Μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που βρέχει στην πόλη που επισκέπτεστε και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι η ζωή συνεχίζεται. Αρπάξτε την ευκαιρία να ξεφορτωθείτε τους τουριστικούς οδηγούς και ρωτήστε τους ντόπιους τι συνηθίζουν να κάνουν σε μια βροχερή μέρα.

Η κοινωνική ιστοσελίδα Vayable.com έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τους ντόπιους. Μέσω της μηχανής αναζήτησης μπορείτε να βρείτε γνώστες της περιοχής, που είναι πρόθυμοι να σας κάνουν μια ξενάγηση.

Σίγουρα αυτή η βόλτα θα είναι πολύ πιο διασκεδαστική από το να παρακολουθείτε τη βροχή από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου σας.

3. Αφεθείτε σε ένα spa ημέρας, όλη την ημέρα

Ίσως αυτό να είναι ένα από τα μόνα πράγματα της ταξιδιωτικής σας λίστας, που δεν απαιτεί καλοκαιρία. Η αναζωογόνηση σε ένα spa μπορεί να διώξει μακριά κάθε κακή σκέψη, όπως ότι το ταξίδι σας καταστράφηκε από μια βροχούλα.

Αν έχετε κλείσει ένα ωριαίο μασάζ κάντε το δίωρο. Αφεθείτε στις θεραπείες που σας προσφέρει το ξενοδοχείο σας και αν υπάρχει η δυνατότητα κλείστε μια θέση σε μια σκεπαστή εξωτερική αίθουσα, όπου θα απολαύσετε το μασάζ σας, ακούγοντας τη βροχή. Τι καλύτερο;

4. Κυνηγήστε τον ήλιο

Τρεις είναι οι βασικές λέξεις: Ενοικίαση, αυτοκίνητο, περιπέτεια! Ενημερωθείτε από το δελτίο καιρού για τον κοντινότερο ηλιόλουστο προορισμό και κινηθείτε προς τα εκεί. Προφανώς, θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να ανακαλύψετε μέρη, που δεν σκοπεύατε να επισκεφθείτε.

Η περιπέτεια θα σας ενθουσιάσει! Μπορεί στο δρόμο σας να βρείτε μια μικρή ηλιόλουστη παραλία ή ένα μέρος κατάλληλο για πεζοπορία και μετά ένα όμορφο εστιατόριο με τοπικές σπεσιαλιτέ. Περιπλανηθείτε στο δρόμο μετρώντας τα ουράνια τόξα και ζήστε αυτό το μαγικό οδικό ταξίδι.

5. Επισκεφθείτε την παραλία ούτως ή άλλως!

Δεν έχετε εκτιμήσει πραγματικά την εμπειρία της βροχής, αν δεν κάνετε μπάνιο στην παραλία μια βροχερή ημέρα. Κάντε μπάνιο συντροφιά με τις σταγόνες της βροχής, παίξτε με την υγρή άμμο και διασκεδάστε με την ψυχή σας!