Ταξίδι στο εξωτερικό; Εμπιστευθείτε τους ντόπιους!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε ουσιαστικά έναν καινούριο προορισμό, από το να δημιουργήσετε φιλικές σχέσεις με τους ντόπιους.

Είναι εκείνοι που θα σας ενημερώσουν για τα πιο γνωστά αξιοθέατα, θα σας μιλήσουν για την τοπική κουλτούρα και θα σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές, που κανένας τουριστικός οδηγός δεν περιέχει.

Σας προτείνουμε τους 10 ντόπιους που καλό θα ήταν να προσεγγίσετε σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σας. Πιστέψτε μας και θα βγείτε σίγουρα κερδισμένοι!

1. Οδηγός ταξί

Πολλοί ταξιδιώτες δεν συνειδητοποιούν ότι μπαίνοντας σε ένα ταξί εισάγονται στην ουσία σε μια πύλη πληροφοριών. Οι οδηγοί ταξί περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους μεταφέροντας ανθρώπους σε όλη την πόλη. Έτσι γνωρίζουν τα καλύτερα μέρη για να πάτε. Ζητήστε τους πληροφορίες για τα καλύτερα εστιατόρια, τα μέρη που θα απολαύσετε την καλύτερη θέα στην πόλη και τις αγορές με τις καλύτερες τιμές. Επιπλέον, οι οδηγοί ταξί μπορούν να μοιραστούν μαζί σας πολλά περισσότερα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δει σχεδόν τα πάντα και είναι συνήθως ανοιχτοί σε συζητήσεις, διασκεδαστικοί και κατατοπιστικοί Μη διστάσετε λοιπόν να τους κάνετε όποια ερώτηση σας βασανίζει.

2. Μπάρμαν

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τα τοπικά "κουτσομπολιά" από τον μπάρμαν. Οι ταλαντούχοι άνδρες και γυναίκες που εργάζονται μέχρι αργά τη νύχτα ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων, μαθαίνουν πιο γρήγορα από τον καθένα όλα τα νέα στέκια της πόλης. Μαζί με πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες θα μάθετε και πληροφορίες για τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

3. Ιδιοκτήτης μη κερδοσκοπικού οργανισμού ή εταιρείας

Για να γνωρίσετε σε βάθος τον τόπο που επισκέπτεστε θα πρέπει να μάθετε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γίνετε φίλος με τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ή εταιρείας. Εκτός του ότι θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα κοινωνικά θέματα της περιοχής, ίσως σας δοθεί η δυνατότητα να βοηθήσετε.

4. Ντόπιοι καλλιτέχνες

Η καλλιτεχνική κουλτούρα μιας πόλης και ο πολιτισμός της αντικατοπτρίζεται και στους ντόπιους καλλιτέχνες. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι άνθρωποι εμπλέκονται ενεργά στα κοινά μιας πόλης, έτσι παράλληλα με το να μάθετε τα μυστικά μιας παραδοσιακής τέχνης, θα πάρετε μια γεύση από το πως λειτουργεί η τοπική κοινωνία.

5. Chef σε τοπικό εστιατόριο

Η τοπική κουλτούρα αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από την κουζίνα της. Γίνετε φίλοι με ένα σεφ σε ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στην παρασκευή παραδοσιακών τοπικών πιάτων και πάρτε μια καλή γεύση από τον τρόπο που παρασκευάζονται και ποια συστατικά είναι δημοφιλή. Παράλληλα, ένας φίλος που του αρέσει να μαγειρεύει δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

6. Ξεναγός

Οι ντόπιοι ξεναγοί γνωρίζουν εμπιστευτικές πληροφορίες για κάθε μέρος της πόλης τους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να έχετε φιλικές σχέσεις μαζί τους, αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά ενός τόπου, και τα καλύτερα σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε. Επίσης, οι περισσότεροι είναι σε θέση να σας λύσουν τυχόν προβλήματα, που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

7. Υπάλληλος ξενοδοχείου ή ξενώνα

Είτε επιλέξετε να μείνετε σε έναν ξενώνα, είτε σε ένα ξενοδοχείο καλό είναι να προσεγγίσετε φιλικά το προσωπικό του. Πολλοί από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και μένουν στην πόλη θα σας δώσουν κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή και τη διασκέδαση σας. Ρωτήστε τους για τα μέρη που επισκέπτονται εκείνοι για φαγητό και ποτό και γιατί όχι μπείτε στην παρέα τους και ανακαλύψτε πως διασκεδάζουν οι ντόπιοι.

8. Ντόπια παιδιά

Τα παιδιά μιας πόλης μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι ξεναγοί σας, όχι μόνο γιατί είναι χαριτωμένα, αλλά και γιατί έχουν τη διάθεση να μιλούν σε όλους για όλα. Επιπλέον, μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες που για εκείνα είναι πολύ σημαντικές και οι περισσότεροι ενήλικες δεν θα έκαναν τον κόπο να αναφέρουν.

9. Ντόπιος διάσημος

Η συνάντηση με έναν ντόπιο διάσημο μπορεί να σας δώσει μια διαφορετική προοπτική για την τοπική κουλτούρα. Ο “Γυμνός Καουμπόη” της Νέας Υόρκης, ο “Άνθρωπος ελέφαντας” της Βαρκελώνης και η “Κυρία Αυγό” του Gimmelwald της Ελβετία, είναι μερικοί μόνο από αυτούς που είναι γνωστοί για την διαφορετικότητα τους μέσα στην πόλη τους. Το να τους γνωρίσετε από κοντά θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. Εάν δεν έχετε ιδέα ποιοι μπορεί να θεωρούνται διάσημοι σε μια πόλη, ρωτήστε τον ξενοδόχο, τον οδηγό ταξί ή τους ντόπιους.

10. Κάτοικος της πόλης

Ποιος γνωρίζει καλύτερα την πόλη του από έναν ντόπιο; Κάντε φίλο σας τον πιο φιλικό και κοινωνικό ντόπιο, που θα ενθουσιαστεί με την ιδέα να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της περιοχής του, να σας δείξει τα αξιοθέατα και να σας ξεναγήσει στα hot spot!