8 υπέροχα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

8 υπέροχα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα

Το Ίνσμπρουκ είναι μια πολύχρωμη, γραφική πόλη που βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις. Το μεγαλύτερο ατού του είναι η θέση του, διότι βρίσκεται σε μια κοιλάδα και περιβάλλεται από τεράστια βουνά που καλύπτονται από χιόνι.

Η πόλη έχει ατέλειωτες όμορφες θέες... από ψηλά, κάνοντας βόλτα με τα τελεφερίκ ή ανεβαίνοντας στον Πύργο της Πόλης για ασυναγώνιστη πανοραμική άποψη.

Συνορεύει με την Ιταλία και τη Γερμανία, ενώ χρειάζεστε μόνο λίγες ώρες για να δείτε τα κυριότερα σημεία του Ίνσμπρουκ, αλλά εάν έχετε περισσότερο χρόνο, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε που θα σας κρατήσουν αρκετά απασχολημένους.

1. Aldstadt von Innsbruck (Παλιά πόλη)

Η παλιά πόλη είναι γραφική και εύκολη στην επίσκεψη. Περπατήστε στα πολύχρωμα δρομάκια, πηγαίνετε για ψώνια, ή επισκεφθείτε τα κύρια αξιοθέατα, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη ή συνδέονται με το τραμ.

2. Βόλτα με το τελεφερίκ

Υπάρχουν πολλά τελεφερίκ που μπορούν να σας πάνε μέχρι στην κορυφή των βουνών Nordkette για να έχετε μια 360 μοιρών θέα στην περιοχή.

3. Για μια άλλη γραφική θέα, ανεβείτε στον Πύργο της Πόλης

Ο Πύργος της Πόλης (Stradtturm) βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ίνσμπρουκ. Με μόνο μερικά ευρώ, μπορείτε να ανεβείτε στον πύργο για μια διαφορετική προοπτική της πόλης.

4. Δείτε τη Hofkirche και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου

Πρόκειται για δύο μικρές εκκλησίες που βρίσκονται στην παλιά πόλη. Το Hofkirche είναι αξιοσημείωτο με τα 28 χάλκινα αγάλματα των προγόνων και ηρώων της Αυστρίας. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιακώβου είναι ένα από τα αγαπημένα των τουριστών για την μπαρόκ αρχιτεκτονική του.

5. Schloss Ambras

Το Schloss Ambras ήταν ένα μεσαιωνικό φρούριο που μετατράπηκε σε αναγεννησιακό κάστρο για τη σύζυγο του Αρχιεπισκόπου Ferdinand II. Τώρα, μπορείτε να δείτε τη μεσαιωνική θωράκιση και τα έργα τέχνης που χρονολογούνται από εκατό χρόνια.

6. Το Πανόραμα του Τιρόλου

Υπάρχουν δύο λόγοι για να επισκεφτείτε το πανόραμα Tirol: α) Για να μάθετε για την ιστορία του Τιρόλ και β) για να αποκτήσετε και μια άλλη άποψη για την πόλη του Ίνσμπρουκ. Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο μουσείο που μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα από την ταραχώδη ιστορία του Τιρόλου.

7. Bergisel Ski Jump

Έτσι, η εκπληκτική θέα είναι ατελείωτη σε αυτή την πόλη. Από την κορυφή του άλματος σκι, ανταμείβεσαι με την πανοραμική θέα του Ίνσμπρουκ. Αυτό το άλμα σκι χρησιμοποιείται επίσης για εκπαιδευτικούς και ανταγωνιστικούς σκοπούς, οπότε αν βρίσκεστε εκεί την κατάλληλη στιγμή, θα μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε άλματα σκι.

8. Olympiaworld

Το Ίνσμπρουκ φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και το 1976. Τα αθλητικά συγκροτήματα στο Olympiaworld χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα. Παρακολουθήστε πατινάζ στον πάγο, χόκεϊ επί πάγου, ποδόσφαιρο και ακόμη και μουσικές εκδηλώσεις.

Σχεδιάστε την επίσκεψή σας

Μετάβαση στο Ίνσμπρουκ

Το Ίνσμπρουκ είναι σφηνωμένο μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας. Εάν έχετε ένα αυτοκίνητο, σε μόλις 30 λεπτά μπορείτε να είστε είτε στη Γερμανία είτε στην Ιταλία. Αν ταξιδεύετε σιδηροδρομικώς, ο σταθμός του Ίνσμπρουκ συνδέει ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βενετία, το Μόναχο, το Σάλτσμπουργκ και η Ζυρίχη.

Υπάρχει επίσης ένα αεροδρόμιο στο Ίνσμπρουκ.

Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βιέννης και 5 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης.