Μπράγκα, ένα ταξίδι στην λιγότερο τουριστική Πορτογαλία

Μπράγκα, ένα ταξίδι στην λιγότερο τουριστική Πορτογαλία

Η Μπράγκα είναι η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία καθώς το 2012 αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα.

Η αρχαιότερη πορτογαλική πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Τι θα δείτε

Ένα από τα σημαντικότερα της αξιοθέατα είναι ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης για να ανακαλύψει από κοντά την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Μπράγκα.

Οι πανέμορφοι κήποι της Santa Barbara, η μονή του Αγίου Μαρτίνου του 10ου αιώνα και οι Ρωμαϊκές Θέρμες του Μαξίμινου αποτελούν υπέροχους προορισμούς.

Στο αρχιεπισκοπικό παλάτι Paço Arquiepiscopal και το παλάτι Raio Palace μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά τα επιβλητικά κομψοτεχνήματα σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό.

Ο επιβλητικός ναός Bom Jesus do Monte που σημαίνει ο Καλός Ιησούς του βουνού βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη της Μπράγκα.

Σκαρφαλωμένος στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο 116 μέτρων προσεγγίζεται με τελεφερίκ μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή.