Πέντε μέρη της Ελλάδας για απίστευτες βουτιές

Πέντε μέρη της Ελλάδας για απίστευτες βουτιές

Δείτε τις λίμνες, τα ποτάμια και τα φαράγγια

Καλοκαίρι στην Ελλάδα. Σίγουρα με αυτή τη φράση το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι κάποια υπέροχη παραλία, σε ένα ελληνικό νησί. Όμως, η πανέμορφη χώρα μας, μας δίνει πολύ περισσότερες επιλογές: ποτάμια, λίμνες και φαράγγια προσφέρουν δυνατότητα για βουτιές σε νερά εξίσου καθαρά και ονειρεμένα.

Δείτε μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν ευκαιρίες για αξέχαστες βουτιές και ας μην έχουν θάλασσα.

Το Φαράγγι Πάντα Βρέχει

Στην καρδιά της Ευρυτανίας υπάρχει ένα φαράγγι που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Εδώ δεν μιλάμε επακριβώς για κολύμπι αλλά περισσότερο για… ντουζ διαρκείας. Όποιος όμως έχει διασχίσει το περίφημο Πάντα Βρέχει, στην Ευρυτανία, μιλά για μια μοναδική εμπειρία. Το φαράγγι διασχίζεται με διαδρομές μέσα και έξω από το νερό ενώ οι καταρράκτες στο στενότερο σημείο του φαραγγιού, του έχουν δώσει το όνομά του: μικροί καταρράκτες, ο ένας δίπλα στον άλλο, ρίχνουν τα νερά τους από ψηλά, μέσα στον Κρικελοπόταμο, όπου... πάντα βρέχει.

Λίμνη Πλαστήρα

Πρόκειται για μια τεχνητή αλλά πανέμορφη λίμνη, που διαθέτει ακόμη και οργανωμένες πλαζ. Η Λίμνη Πλαστήρα δεν είναι μόνον για χειμερινές αποδράσεις λοιπόν...

Οι Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο

Ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο υπάρχουν φυσικές δεξαμενές νερού, τις οποίες οι ντόπιοι τις αποκαλούν «οβίρες». Τον χειμώνα κάποιες φορές το νερό παγώνει αλλά το καλοκαίρι οι επισκέπτες δεν παραλείπουν να δροσιστούν στα εντυπωσιακά κοιλώματα.

Βενέτικος Γρεβενών

Ο ποταμός αποτελεί μια επιλογή για βουτιές, τόσο για τους Γρεβενιώτες όσο και για τους επισκέπτες. Το τοπίο είναι πανέμορφο και καταπράσινο και υπάρχουν από βραχάκια για βουτιές μέχρι αμμουδιά για χαλάρωση.

Βοϊδομάτης ποταμός

Τα νερά του είναι κρύα αλλά κρυστάλλινα και ο επισκέπτης που τολμά να τα απολαύσει, τα θυμάται για πάντα! Η θερμοκρασία τους είναι σταθερή στους 4 βαθμούς Κελσίου. Το πανέμορφο ποτάμι της Ηπείρου πηγάζει από το φαράγγι του Βίκου και στον κάμπο της Κόνιτσας συναντά τον Αωό.

Λίμνη Τσιβλού

Μια από τις ομορφότερες περιοχές της Αχαΐας, αποτελεί πόλο έλξης τόσο για περίοικους όσο και επισκέπτες από άλλες περιοχές που εκτιμούν όμως την ξεχωριστή εμπειρία του μπάνιο με θέα στην καρδιά του βουνού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...