Διακοπές στις γιορτινές πρωτεύουσες της Ευρώπης με € 100 την ημέρα

Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα στις διάσημες πρωτεύουσες της Ευρώπης, ήταν πάντοτε ένα "ταξιδιωτικό must", που δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία.

Από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ, μέχρι τη Ρώμη, τη Βουδαπέστη και την Πράγα, τα ελληνικά Τουριστικά Γραφεία, έχουν ετοιμάσει και φέτος πλήρη εκδρομικά πακέτα, με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε έξι από τις καλύτερες εκδρομές, διάρκειας 4 ή 5 ημερών, που δεν ξεπερνούν σε κόστος τα € 100 το άτομο, την ημέρα και περιλαμβάνουν μετάβαση, διαμονή και εκδρομές!

Βουδαπέστη 

Η πανέμορφη και ιστορική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη, με τα μοναδικά χωριά τριγύρω της, φόρεσαν τα γιορτινά τους και φέτος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη στολισμένη πόλη. Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγ. Ματία, ο Πύργος των Ψαράδων, η πλατεία Ηρώων, το εξωτερικά υπέροχο κοινοβούλιο, ο λόφος Γκέλερτ με τη μοναδική θέα καθώς και το νησί της Μαργαρίτας είναι μερικά από τα αξιοθέατα που περιλαμβάνει η βόλτα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν ακόμη να επισκεφτούν το οικοδόμημα του Gellert, ένα Art Nouneau κόσμημα του 1900 με πάνω από 18 θερμές πηγές και πισίνα που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα αρχαία λουτρά του Caracalla. Μια όμορφη εκδρομή είναι αυτή κατά μήκος του Δούναβη. Επίσκεψη στο μπαρόκ χωριό του Αγίου Ανδρέα και στο μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάργκριτ Κόβατς και τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του χωριού. Βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού των καλλιτεχνών και των καλών τεχνών όπως αποκαλούν τον Άγιο Ανδρέα. Συνέχεια κατά μήκος του Δούναβη για την παλαιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, το «ρωμαϊκό» Έστεργκομ, και επίσκεψη στο μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Ακολουθεί η διαδρομή για το αναγεννησιακό Βίσεγκραντ και αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Και βεβαίως τα ψώνια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα. Στην πόλη υπάρχουν πολλά πολυκαταστήματα, αλλά και ο γνωστός πεζόδρομος Vaci όπου πωλούνται κεντήματα, κρύσταλλα, πορσελάνες και άλλα σουβενίρ.

Info
Μην χάσετε: Μια εκδρομή στην όμορφη πόλη «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία ανήκει στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel udapest Chain Bridges σε δωμάτια με θέα Δούναβη, πρωινό σε μπουφέ καθημερινά, χριστουγεννιάτικο μπουφέ δείπνο στις 24 Δεκεμβρίου ή πρωτοχρονιάτικο μπουφέ δείπνο στις 31 Δεκεμβρίου (ανάλογα τις αναχωρήσεις), μεταφορές, εκδρομές / περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν ως πρόγραμμα, ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός, ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών.
Τιμή: Από € 399, το 5ήμερο
Περισσότερες πληροφορίες: Manessis Travel

Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ 

Στην αρχοντική Πράγα και Κάρλοβυ Βάρυ περάστε 4 ή 5 ημέρες αξέχαστων διακοπών. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη «χρυσή πόλη», την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Επίσκεψη στο "Μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της Πράγας, στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, για βόλτα στην περίφημη γέφυρα του Καρόλου που «φιλοξενεί» δεκάδες αγάλματα και γραφικούς μικροπωλητές ανάμεσα στους χιλιάδες περαστικούς. Η περιήγηση συνεχίζεται στο γνωστό αστρονομικό ρολόι που υψώνεται στην πλατεία της παλιάς πόλης, ανάμεσα σε άμαξες με άλογα μέσα από τα πλακόστρωτα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα. Το βράδυ η διασκέδαση συνεχίζεται σε κάποια από τις Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας. Μια άλλη υπέροχη εκδρομή γίνεται στο μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, ενώ ακολουθεί μια ακόμη πραγματικά μοναδική εμπειρία: μία συναρπαστική κρουαζιέρα στα παγωμένα νερά του ποταμού Μολδάβα όπου οι ταξιδιώτες, συνοδεία γεύματός, απολαμβάνουν την ομορφιά της Πράγας από μια άλλη πλευρά. Μοναδική είναι η εκδρομή στη φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία που είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της.

Ifno
Μην χάσετε: Παρακολουθήστε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», στην πόλη που γεννήθηκε!
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό σε μπουφέ καθημερινά, δυο γεύματα σε τοπικά εστιατόρια και κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα με γεύμα μπουφέ (μόνο για όσους έχουν επιλέξει τις τιμές εκτάκτων πτήσεων), μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Πράγας με πολυτελές πούλμαν, ξενάγηση της πόλης και του κάστρου της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό, ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.
Τιμή: Από € 485 το άτομο, το 5ήμερο 
Περισσότερες πληροφορίες: Manessis Travel

Ρώμη 

Η αιώνια πόλη δεν μπορεί παρά να αποτελεί πάντοτε κορυφαία επιλογή για τις γιορτές. Η εκδρομή περιλαμβάνει πρωινή ξενάγηση στην Ρώμη για μια πρώτη γεύση της πόλης-μουσείο από τα τείχη του Μάρκου Αυρήλιου για να ακολουθήσουν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Βόλτα στην πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Περιήγηση κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ενώ η ξενάγηση ολοκληρώνεται με το Κολοσσαίο. H ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού είναι προαιρετική και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννοήσεως με τον ξεναγό. Αξίζουν ακόμη επίσκεψης οι κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου με τις κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας και τους τάφους των πρώτων χριστιανών, αλλά και το Τίβολι.

Info
Μην χάσετε: Το «Rome by Night», μία τρίωρη νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να ζήσετε την μαγεία της πόλης υπό το φως των άστρων (κόστος συμμετοχής 25€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων).
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό μπουφέ, μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο, ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Τιμή: Από € 400 το άτομο, το 4ήμερο
Περισσότερες πληροφορίες: Aktina Prime

Άμστερνταμ 

Στην Ολλανδία ξέρουν σίγουρα να γιορτάζουν και η πόλη – πάρτι, το Άμστερνταμ γνωρίζει καλά πώς να κάνει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ξεχωριστές. Το εκδρομικό πακέτο περιλαμβάνει περιήγησή στην μαγευτική πόλη του Άμστερνταμ. Ο παραδοσιακός “Μύλος του Rembrandt” στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το μουσείο ζυθοποιείας της “Heineken”, το επιβλητικό μουσείο ιστορίας και τέχνης “Rijksmuseum”, η πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά», ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον γνωστό οίκο Coster Diamonds παρακολούθηση όλων των σταδίων της διαδικασίας κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών. Εκεί υπάρχουν προς έκθεση και πολλά μοναδικά ιστορικά «κομμάτια». Υπάρχει αρκετός χρόνος για επίσκεψη στα φημισμένα μουσεία Van Gogh (εισιτήριο 14€) και Rijks (εισιτήριο 12,5€) που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Το βράδυ, ιδανική είναι μια βόλτα στην Rembrandtplein με τα μπαράκια, τις καφετερίες και τα club, ή στην Leidseplein με τα εστιατόρια, τα coffee shops και τους πλανόδιους μουσικούς. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αγοράσουν την προαιρετική εκδρομή στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου, το Ρόττερνταμ, το πανέμορφο Ντελφτ και την έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων, τη Χάγη.

Info
Μην χάσετε: Κάντε έναν περίπατο στην περίφημη Red Light District, συνοδεία ξεναγού, ή μόνοι σας! Τα διάσημα κόκκινα φώτα στις βιτρίνες είναι εντυπωσιακά απέναντι από τα κομψά και όμορφα παλαιά σπίτια στα κανάλια, ενώ ακόμη και τα παραμυθένια φώτα που ευθυγραμμίζονται με τις γέφυρες, τη νύχτα είναι χρωματισμένα κόκκινα. Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό μπουφέ, μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο, ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Τιμή: Από € 520 το άτομο, το 4ήμερο 
Περισσότερες πληροφορίες: Aktina Prime

Λονδίνο - Κάστρο Γουίντσορ 

Το ολοστόλιστο Λονδίνο, μοιάζει με ζωντανή παραμυθούπολη κατά τη διάρκεια των γιορτών. Το εκδρομικό πακέτο περιλαμβάνει ξενάγηση στα αξιοθέατα και τις γωνιές της περίφημης μητρόπολης. Ελληνόφωνος ξεναγός παρουσιάζει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου διακρίνονται και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Συνέχεια στην πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου, το σημείο και αξιοθέατο από όπου ξεκινάει η ιστορία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, συνέχεια στο Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου με το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο (εκτός των ημερών 24,25,26/12 και 01/01 που είναι κλειστό). Εμπειρία αποτελεί η εκδρομή στον Πύργο του Γουίντσορ. Η κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή έχει έκταση πέντε στρεμμάτων ξετυλίγει τα επιβλητικά τείχη του πάνω σε ένα λοφίσκο που περιτριγυρίζεται με τάφρο. Επίσκεψη στα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαίντ - Τζώρτζις αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας.

Info
Μην χάσετε: Κάντε βόλτες και ψώνια στην Όξφορντ Στριτ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματά γιατί οι περίφημες και ξακουστές εκπτώσεις του Λονδίνου ξεκινάνε επίσημα στις 26/12.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία της επιλογής σας, πρόγευμα καθημερινά, μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου, πανοραμική ξενάγηση πόλης με Ελληνόφωνο ξεναγό, εκδρομή στην πόλη και στον Πύργο του Γουίντσορ με Ελληνόφωνο ξεναγό, ταξιδιωτικά έντυπα - χάρτης του Λονδίνου, ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator και ταξιδιωτική ασφάλιση με τη Generali, εμπειροι αρχηγοί και τοπικοί συνεργάτες-αντιπρόσωποι του γραφείου.
Τιμή: από € 495, το άτομο, το 4ήμερο
Περισσότερες πληροφορίες: Acadimos Travel

Παρίσι 

Η πόλη του Φωτός, το μοναδικό Παρίσι είναι το ταξίδι που όλοι ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν τις γιορτές. Το εκδρομικό πακέτο περιλαμβάνει πανοραμική ξενάγηση στα αξιοθέατα του Παρισιού, στην Πλας Βαντόμ, Πλας Κονκόρντ, Ηλύσια Πεδία, Ενβαλίντ, Δημαρχείο, Νοτρ Νταμ, Οπερά, Πάνθεον, Πύργο του Άϊφελ, Σαιν Ζερμαίν και άλλα αξιοθέατα. Ξεχωριστή εμπειρία είναι η μικρή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα Bateaux Parisiens, που κυλούν απαλά κάτω από θρυλικές γέφυρες και αποκαλύπτουν γωνιές ιστορικές που δεν βλέπονται, παρά μόνο με πλοιάριο. Μια καλή ιδέα είναι η ολοήμερη προαιρετική επίσκεψη στην παιχνιδούπολη της Ντίσνεϋλαντ, που δημιουργήθηκε σ' ένα απέραντο χώρο με λίμνες, δάση και κανάλια, σε λιγότερο από μια ώρα από το Παρίσι. Εντυπωσιακές παρελάσεις, παραμυθένια παλάτια και ολοζώντανες φιγούρες του Ντίσνεϋ σας μεταφέρουν στον κόσμο της φαντασίας.

Info
Μην χάσετε: Μια βραδινή βόλτα στη γραφική Μονμάρτη, την αγαπημένη περιοχή των καλλιτεχνών με την ομώνυμη εκκλησία της Σακρ-Κερ. Τα σοκάκια της Μονμάρτης προσφέρονται για περιπλάνηση και είναι πλημμυρισμένα από μικρά μπιστρό και καφέ για ποτό, φαγητό και διασκέδαση.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή 4 ή 5 διαν/σεις στο Παρίσι σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, πρόγευμα καθημερινά, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Παρισιού, πανοραμική ξενάγηση πόλης με Ελληνόφωνο ξεναγό, εισιτήριο για μίνι κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα Bateaux Parisiens, εκπτωτικό κουπόνι για αγορές από τα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette, ταξιδιωτικά έντυπα και χάρτης πόλης, ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Τιμή: Από € 498 το άτομο, το 5ήμερο
Περισσότερες πληροφορίες: Ginis Travel