Πόρτλαντ, η πόλη της βόρειας Αμερικής με τις 70 ζυθοποιίες

Πόρτλαντ, η πόλη της βόρειας Αμερικής με τις 70 ζυθοποιίες

Συνδυάζει καταπράσινα πάρκα, μικροζυθοποιεία και έναν από τους μεγαλύτερους ιαπωνικούς κήπους

E όσα έχετε ακούσει για το Πόρτλαντ είναι αλήθεια. Τα βουνά βρίσκονται σε μικρή απόσταση. Όλα είναι πράσινα. Η μυρωδιά της βύνης αιωρείται στον αέρα από τις ατελείωτες ζυθοποιίες. Οι ανατολικές και δυτικές πλευρές του ποταμού Willamette - που διασχίζουν το κέντρο της πόλης - είναι ζωντανές με ποδηλάτες, μουσικούς και εκκεντρικούς τύπους.

Οι γερανοί ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα, καθώς το Old Portland βρίσκεται αντιμέτωπο με νέα κτίρια με τοιχογραφίες. Οι μοτοσυκλέτες, τα ποδήλατα, τα σκούτερ και τα ρόλερς μοιράζονται το δρόμο με τα αυτοκίνητα. Τα σκυλιά είναι παντού. Αυτοί είναι λοιπόν οι hipsters... αλλά μην τους το πείτε αυτό. Η λέξη είναι... ξεπερασμένη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Όρεγκον και το διάσημο κήπο Lan Su, έκτασης 5,5 στρεμμάτων που θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα παραδοσιακού ιαπωνικού κήπου, εκτός Ιαπωνίας.

Το πάρκο Washington είναι ένας τεράστιος χώρος που καλύπτει περισσότερα από 410 στρέμματα και φιλοξενεί πολλά από τα αξιοθέατα του Πόρτλαντ, όπως ένα ζωολογικό κήπο και ένα μουσείο για παιδιά.

Το Μουσείο Τέχνης του Πόρτλαντ ιδρύθηκε το 1892 και είναι το έβδομο παλαιότερο μουσείο στη χώρα. Είναι διάσημο λόγω της μόνιμης συλλογής του που φιλοξενεί περίπου 42 χιλιάδες έργα τέχνης.