Η Shell Beach στις καλύτερες παραλίες του κόσμου από το National Geographic

Η Shell Beach στις καλύτερες παραλίες του κόσμου από το National Geographic

Τα κελύφη εξορύσσονται με ειδική άδεια σήμερα για την παραγωγή ασβεστίου για ζωοτροφές πουλερικών και εξωτικό αχυρόστρωμα για κήπους

Αποτελείται από δισεκατομμύρια μικροσκοπικά κελύφη, η εύστοχα ονομαζόμενη Shell Beach που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Denham στην Περιοχή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Shark Bay, όχι μακριά από το προστατευμένο θαλάσσιο φυσικό καταφύγιο, Stromatolites Pool Hamelin.

Γιατί ονομάζεται Shell Beach;

Αυτή η όμορφη σαν χιόνι λευκή παραλία αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια μέχρι 10 μέτρα βάθος και εκτείνονται για πάνω από 70 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχει άμμος, μόνο κοχύλια!

Η παραλία Shell είναι μία από τις λίγες μόνο περιοχές στη γη, όπου τα όστρακα αντικαθιστούν την άμμο της παραλίας με τόσο δραματικό και γραφικό τρόπο. Μια βόλτα στην Shell Beach δεν μοιάζει με άλλη. Όσο απίστευτα και αν ακούγεται, η παραλία αποτελείται από κελύφη από το κέλυφος του Bay Shark, καθιστώντας το πραγματικά μοναδικό.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, τα κοχύλια μαζεύτηκαν και συσκευάστηκαν, δημιουργήθηκαν μπλοκ και χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή πολλών ιστορικών κτιρίων στην κοντινή πόλη Denham, μερικά από τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα όπως το εστιατόριο Old Pearler.

Μπορούμε να κολυμπήσουμε εκεί;

Για μια ακόμα μέρα, ο ωκεανός στο Shell Beach μετατρέπεται σε μια παλέτα από τα πιο έντονα πράσινα και μπλε χρώματα - ενώ το νερό είναι πολύ αλμυρό (hypersaline), καθιστώντας εύκολο να επιπλέει κανείς, ειδικά εκείνοι που δεν είναι καλοί κολυμβητές - παρόμοια με τη Νεκρά Θάλασσα στην Ιορδανία.