Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στο Κιότο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στο Κιότο

Βαθιά μυστηριακή και εξωτική η Ιαπωνία έχει συνδέσει το όνομά της με τη λογοτεχνία, τη λυρική ποίηση, τους μύθους και την αρχιτεκτονική των κήπων

Η μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ιαπωνίας, το Κιότο είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στη χώρα. Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά της δυτικής Ιαπωνίας, δίπλα στο νομό της Οσάκα. Με πάνω από 4.000 ιστορικά μνημεία, όπως ναοί και ιερά και το γοητευτικό οροπέδιο της παλιάς πόλης, το Κιότο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες όλο το χρόνο.

Η μοντέρνα ζωή του Κιότο συνδέεται με μοναδικό τρόπο με το αρχαίο παρελθόν της με τους ναούς και τα ιερά.

Η πρώην πρωτεύουσα της χώρας περικλείεται από βουνά και ποταμούς και είναι προστατευμένη από την Unesco. Θεωρείται η πιο φωτογενής πόλη του κόσμου και εντυπωσιάζει με τα πελώρια δάση της με μπαμπού, τα μνημεία και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το χρυσό ναό Kinkaku-ji που χρονολογείται από το 1397. Αποτελεί σύμβολο της πόλης και βρίσκεται μέσα σε τεράστια έκταση με εντυπωσιακούς κήπους και λίμνες.

Στην περιοχή Gion με τα παραδοσιακά ξύλινα κτίρια ο επισκέπτης μπορεί να πετύχει τις γκέισες του Κιότο. Το παραμυθένιο δάσος Sagano με τους πανύψηλους κορμούς μπαμπού βρίσκεται στο δυτικό Κιότο και προσελκύει καθημερινά αμέτρητους επισκέπτες.

Η οδός Sannenzaka, ένας από τους πιο γοητευτικούς δρόμους της πόλης, καταλήγει στον επιβλητικό ναό Kiyomizu.

Η ψηλότερη παγόδα της χώρας βρίσκεται στο Κιοτο στο ναό Toji και έχει ύψος 55 μέτρα. Έξω από το σταθμό τραμ Randen, στην περιοχή Arashimaya βρίσκεται ένα πρωτότυπο δάσος με κιμονό, με αμέτρητους κίονες ντυμένους με διάφορα υφάσματα. Από το ναό Fushimi Taisha του θεού του ρυζιού Inari, ξεκινούν μονοπάτια με χιλιάδες κόκκινες παραδοσιακές πύλες που καταλήγουν στο βουνό.

Οι λάτρεις των ιαπωνικών κόμικ μπορούν να επισκεφθούν το διεθνές μουσείο Manga, που φιλοξενεί Manga με σπάνιες και παλιές εκδόσεις και αφίσες. Στα δυτικά της πόλης υπάρχει θεματικό πάρκο για τους σαμουράι και τη ζωή στην Ιαπωνία του παρελθόντος.